Имам чувството последните месеци

Monika Demirova

Имам чувството последните месеци, че живея в един нов свят, устроен от Коминтерна – навсякъде ме агитират да бъда интернационалист, да изказвам съпричастност и да загърбя социалните проблеми на сънародниците си, за да има място за бежанците, които при това не искат и да чуят да останат тук, а просто да преминат.

Тези „бежанци” бягат като ужилени и се затварят в хладилни камиони без въздух, ако някой им поиска пръстови отпечатъци или каквато и да е форма на регистрация. Изправят ми се косите като си помисля колко крайни джихадисти са прикрити в тълпите от Близкия изток.

Имам чувството, че след десетина година наистина може да се окажем в халифат, произведен именно от транзитния характер на територията ни.

И продължавам да гледам картата на света и да се чудя защо аджеба хората от Афганистан трябва да пътуват хиляди киломитри до Европа, а не отскочат до Монголия, която разполага с 2 млн. кв. км., на която се простират само 2 млн. души. И е много близо до тях?

Германия, в която толкова искат да се преселят арабите през 30-те години е минала през страшна хиперинфлация, през бюргерски бунтове и е търпяла повече от десетилетие психопат като Хитлер, но германците с цената на много лишения и много труд са успели да направят съвременна Германия и сега едни тълпи искат да я разрушат, за ползват системата и на социални помощи. Тези млади хора, които идват в Европа нямат никакво намерение да работят, те носят със себе си наркотрафик, престъпност, нови и нови емигранти и положението рано или късно ще излезе от контрол. За това предупредиха все повече консерватори и десни политици в Европа, но левичарството засега има здрави корени на криворазбраната солидарност.

Наистина част от тези бежанци бягат от ужаса на войната и невъзможността да се живее там, откъдето са тръгнали, но са само една малка, много малка част. Тези млади, здрави и богати мъже, които плащат по 10 000 евро на трафикантите не са в никакъв случай класически пример за бежанци

Това са сунитски облъчени хора, живеещи с теориите на исляма от 11 век – просто нямат достатъчно оръжие за джихат и отприщват неовладения човешки поток към страните на кръстоносците, без да бъдат регистрирани, без да бъдат по някакъв начин контролирани. Според тях и според религиозните им водачи мюсюлманина може да бъде управляван само от мюсюлманин и рано или късно ще поискат своя емир, на който да се подчиняват и ще се роди, ще бъде създаден новия Ал Багдади, но на европейска територия.

Европа и светът трябва спешно да ревизират политиката си към ислямистите, защото скоро ще стане много късно. Сега те търгуват с ИДИЛ с петрол и цената му пада. Воюваме в Ирак и Афганистан, трябваше да бъдат унищожени базите на терористите, а те все повече се множат и светът става все по-неясна лудница. ЕС има изключително важната мисия да преформулира търпимостта си в името на своето спасение и ние също сме част от този процес.

И накрая няколко думи за тези тъпаци, които вадят някакви аналогии с българската история след Първата световна война, когато нашите предци също са тръгнали като бежанци от Беломорска Тракия и Македония и дошли да търсят нормален живот в България. Но това са били хора, които първо са имали чисто българско самосъзнание, идвали са при своите братя християни и в крайна сметка се настаняват в съседната им страна, а Андрей Ляпчев им отпуска по-късно земя и имоти да строят домовете си и всички започват веднага работа в България, никой не е чакал на социални помощи и подаяния. Има във всеки голям български град такива махали, поинтересувайте се за историята на предците им, за да се убедите, че тези хора нямат нищо общо с тълпите, които преминават цял континент, за да се заселят където те са решили да налагат своя начин и стил на живот.

Рано или късно ще настане време ЕС да изостави старите си коминтерновски навици и да прегледа политиките си, защото ще е нужно спасението на континента, на християнството и нашата цивилизация. И ние сме част от този процес и нямаме никакво право да игнорираме процесите, които при това се случват пред очите ни.