25 юни 2024г.

Ден на моряка. Ден на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС)

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Изказването на Макрон

Не вярвам да се стигне до изпращане на войски от европейските страни!
Самата Украйна реагира на думите на Макрон доста особено - Макрон бил искал да каже, че Украйна е толкова закъсала с недостиг на жива сила, че се нуждае от чужди войски. Независимо от сложността да се изпратят войски - Полша, Швеция, Чехия, Словакия, Гърция, Германия намериха начин да заявят, че техни войски няма да се бият в Украйна. Българското правителство е длъжно да направи изявление!
Ако все пак се стигне дотам, не се знае тази война докъде ще стигне.
Според един източник Денков в Киев е разговарял за сключване на двустранен договор между България и Украйна, за да не се ангажира НАТО, който щял да предвиди изпращане на войски. Никъде другаде не намерих потвърждение на тази информация, тъй че може и да не е точна, но самият Денков на въпрос на журналист в излъчената по БНТ пресконференция отклони питането като по смисъл каза, че тези въпроси се обмислят и ще се решават от Народното събрание.
Възможно е Макрон да провокира европейската общественост, за да се провери каква реакция ще последва. Такъв вариант допускат и в Киев.
Но всъщност Макрон отваря пътя за мащабно набиране на доброволци в европейските страни.
У нас, както е известно, има много противници на прекратяване на войната и са против водене на преговори и мир, докато Русия не се оттегли от завзетите територии, включително и Крим, затова съм сигурен, че полкове от български доброволци и доброволки могат да участват във войната до капитулацията на Русия. Искам да успокоя по-възрастните от тях, че за доброволците няма възрастови ограничения.
Виж за тези, които ще бъдат мобилизирани при затягане на войната, като съдя по мобилизациите в Русия и Украйна, където са освободени мъжете с три и повече малолетни деца, както и отложени тези с бебета и малки деца. Възрастовите граници в Украйна на мобилизираните бяха от 27 до 65 години, последно обсъждаха да мобилизират над 25... Не зная какво реши Радата, но у нас, ако се стигне дотам, сигурно ще се прилагат тези мерки.
Все пак българското правителство, Народното събрание, ръководствата на партиите, както и участвалите в разговорите в Париж (ако не се лъжа, от българска страна беше господин Тагарев) да информират данъкоплатците, които могат да се окажат не само данъкоплатци, а и войници, за своята позиция!
 
Петко Симеонов