Зоран Михалковв

Край Кале в сърцето на Европа расте и трупа сили една язва,която застрашително се превръща в тумор и симптом за предстоящия летален изход на нашата цивилизация. Там се намира "Джунглата"...

В палатки и кашони се намират 7000 души.

Нелегално пристигнали имигранти от Африка и Азия.

Млади,агресивни.изпълнени с омраза и злоба към домакините си.Те искат да живеят добре,но без да правят никакви усилия за това.Те искат да живеят добре наготово. 

Не им пука,че за успеха си французите и англичаните са вложили толкова много труд във ученето за да постигнат добро образование,след това работят денонощно за да изградят добра кариера и чак след това като се измъкнат от капаните на студентските и ипотечните кредити започват да живеят добре. Но за това са нужни15-20 години.

А нелегалите идват от някъде и искат да живеят добре за сметка на другите защото имали права. И най-свещеното право им е да им угаждат на всички желания и ако не им угодят имат правото да започнат да чупят,палят и протестират.

В същото време правителството на великата сила Франция им се МОЛИ да напуснат Джунглата и да отидат в лагери за нелегални имигранти, но ТЕ не искали,защото във Великобритания дават много по-големи помощи и те искат да отидат там.

Тук е разковничето.

Във Великобритания няма по добра работа или по добра възможност да учат, там ДАВАТ по големи помощи. За това драпат, горкичките "бежанци", да не си помислите,че търсят убежище, сигурност и закрила. За какво им е? Друго си е 1000 паунда на месец без да си мръднат пръсттите...

А вие още спасявайте клети бежанци и ни убеждавайте,че всички идват от Сирия...