За рекламите по телевизията

поли трифонова

Кой изпи бирата? Хайде моля ви се, намерете най-после кой изпи тая бира и да свършваме с нея.Не ме карайте насън да търся тоя проклет крадец. То не беше търсене, то не беше чудо. Ами поканете инспектор Стрезов да го намери, па почерпете и него с една бира. Тъй де, за завършек на тази история.....

Веднага следва реклама за кренвиришите "Аз ям". Набива ни се в главата, че те са от месо.

Да, ама пробвали ли сте ги? Варете ги, печете ги, приготвяйте ги по какъвто начин искате - те нямат нищо общо с кренвиршите от детството ни. Просто са пълни с една кремообразна пяна, от която ти се гади. Със същата пяна са пълни и другите производни - македонска, родопска и т.н. наденици. Само етикетите са различни.

Дадох на котката си едно парче, тя го помириса и ме погледна тъжно и със съжаление. Сякаш питаше "С това ли се храниш?"

Хайде сега да поговорим и за раменете на вратаря. Тежи ли му пърхотът или не. Що за глупости бе, хора? Някой поглежда ли въобще какво се пуска в публичното пространство, или парите са най-важни? Какви са тия рамене, богопомазани ли са?

А какво да кажа за оня негър, пардон-цветнокож, дето си тресе телесата и вика умопомрачително, за да ни накара да повярваме в спрея му против изпотяване? Хайде моля ви се, това е всичко друго, но не и реклама. Антиреклама - по-може.

Не искам и да мисля за оня с голия задник, седнал на тоалетната с жалък поглед към морето, защото аз вечерям и слушам как да си спре диарията.

Или за тая "заплата" дето на никого не е ясно как и дали въобще ще я получи.

Гледаме цялата тая идиотия ден, два, три, месеци, години. Едно и също е.

Стига вече!

Сменете плочата.

Има нещо, което се нарича "добър вкус". Няма ли кой да ни спаси от подобна боза, и реклама ли е това наистина?