За Гърция и нашенците

Емил Илиев Кошлуков

,,Ние си ходим само в Гърция вече..." пич, ти си в Дедеагач, даже гърците не го броят това за Гърция, стига си пищял. Не може да минеш през Златоград и Гюмюрджина, и да мислиш, че си на околосветско пътешествие. 

,,Абе страшно готвят тук, у нас не могат да направят така скаридите, ама нали всичко им е прясно, от морето..." да бе, тоя от рецепцията, след смяната, ходи да ги лови лично. Дивият лаврак почва от 70лв/кг при рибарите, колко мислиш, че ще е в ресторанта? Това за 20 е от фермата, не че е лош, но не се изживявай като Стареца и морето, в Метро има всичко.

,,Намерили сме една къща, точно на брега, всяко лято сме там, страхотно е..." е ти си натъпкал багажника догоре с алкохол и храна, и в гаража да беше останал, с толкова ядене и пиене - пак ще изкараш страхотно. Пусни гръцко на телефона и почвай, к'во да биеш само път.

,,Открили сме едно местенце, трепач, точно до Кавала..." - е как бе, невероятно направо. Дядо ти всяка година с овцете слизаше до Бяло море, сега ти го преоткри. Това местенце го знае и Захари Стоянов, описано е, споко. 

,,Този уикенд над 500 000 българи ще посетят Северна Гърция..." и нито един няма да срещнете в музея на Византийската култура, потайностите на Солун, майна. Един ден ще направя списък на, да речем, Десетте Места в Делфи, Където Няма Никакъв Риск да се сблъскате с българин. Той ще изглежда така:

1. Делфи

2. ....

,, Ама страшни ресторанти имат..." Последните години няколко ресторанта в Северна Гърция са награждавани, включително в Халкидики, включително има и звезди на Мишлен. Не става дума за тях. :)