ЗАПОМНЕТЕ ТАЗИ ЛЪЖКИНЯ!

Стефан Северин  

Хич не се учудвам, че наследниците на великите, освен че са бездарни, но са и страхотно лакоми.

Помним случая с внукът на Цанко Лавренов, който с лъжа отмъкна картини, а Бойко, понеже не разбира, му ги даде с лека ръка, макар че са платени. И така го направи милионер.

Не по-малко алчна е Цена Бояджиева – внучка на великия Златю Бояджиев, която тази вечер за втори път я гледах как нагло лъже. Лъже, защото когато била гимназистка, дошли двама от Партията / ах, сигурно са били с тужурки и пистолети!/ и казали на баба й/ моля ви се!/ : Ако Златю Бояджиев не продари 80 картини/!!! – на кого?/ внучката му няма да следва в Ленинград! Е, по-голяма лъжа не бях чел от алчните наследници на великите!

Първо, ако се е преговаряло няма да е с баба й и с нея – пиклата, а ще се говори със Златю – големият художник, дядо й!.

И второ – знам истината от извора. А тя е: Цена, прочети я и не лъжи повече по разни тъпи медии: има решение да правят къща-музей на Златю Бояджиев в Стария Пловдив – а тя е невероятна къща, сега струва милиони! И уговорката е била – държавата купува 80 картини – за неговата къща, моля ви се!!!, а той да подари още 80! Какво знае пиклата ученичка, че сега лъже и то не само лъже, но и представя гадни факти. Също като внукът на другия велик пловдивчанин – Цанко Лавренов!

Аман от наследници лакомници!