Ето това е друг подход

Мариана Христова

Ето това е друг подход :) Да ме прощава Пламен, че съм му орязала попръжните, ама нашето си знае, та няма нужда да затвръждаваме ;) :)

Пламен Пасков

Бойко бил казал: "Който знае какво да правим с тежката ситуация, да казва, и да помага!"

Добре, казвам, и го приемете най-сериозно като отворено писмо към премиера:
Нещата са прости, но явно не са за прости хора.

Господин Борисов, ако наистина най-после сте разбрал, че и Вашият собствен задник е на пангара, и наистина искате да направите нещо (но не знаете - какво), имате месец и половина и целия държавен ресурс за нещо, което вашият начал...простете, добър приятел Ердоган прави за часове, и дни:

1. Завършвате оградата на границата. Бетонна! Като израело-египетската. 5 метра висока, с вишки, кули, и системи за наблюдение и въоръжени постове.

2. Надписи на 4-5 езика, включително турски, и арабски: "Гранична зона! Стреля се без предупреждение!" Турската граница е точно така. И наистина стрелят! Питайте Ердоган, или Бинали, ако не ми вярвате.

3. Минирате границата.

4. Предислоцирате полиция, жандармерия, и кашкавалената армия там. Зер, бюджета им е по милиард и нещо, позволете им най-после да изпълнят конституционните си права и задължения.

5. Разрешавате и контролирате (без да им пречите!) въоръжени гражданските отряди за патрулиране и самозащите по границата.

6. Подготвяте информационно населението. Без лъжи, измислени оправдания, и демагогия.

7. Натирвате БХК, и всички НПО и прочее античовешки и антибългарски "правозащитни" соросидни организации, и разрешавате на полицията най-после да си бъде полиция.

8. Връщате на Ердоган всички лъже-бежанци, и всички, които на нас ни връщат от Европа, и от Сърбия. Ако ви е приятел, и сериозен политик, не би трябвало нито да се се сърди, нито да се учуди. Сериозните хора така правят.

Накратко, можехте, и все още можете да направи точно това, което направиха Унгария, Сърбия, и даже да предложи на Балканите да направим местна "Вишеградска четворка" по същия принцип: България, Гърция, Македония, и Сърбия.

Всички ще се откликнат ВЕДНАГА!

Господин Борисов, ако вместо да направи всичко това, вместо поне да го започне, вместо даже да го кажете (още утре!), продължите да си играете на момченце за всичко - пощальонче на Ердоган, сякаш си няма пощи и служби в ЕС държавите за това, значи, отново и отново, но този път фатално, безотговорно, и престъпно лъжете българите, и Н.В.Българския Данъкоплатец!

Времето до октомври изтича като пясък през пръстите ни!...