Път: : Списъци

Екипът от експерти на Марешки

През март 2017 кандидатът за депутат от партия "Воля" - бизнесменът Марешки, обявява екип от експерти, които ще го съветват в предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори.

 

Членовете на експертния екип няма да участват в листите за парламентарните избори. Няма да бъде издигнат и нито един бивш депутат. "Сред народните представители може и да е имало свестни хора, но те не са направили нищо, за да променят системата, затова нямат право на втори шанс", според Марешки.

Сред имената, подкрепили бизнесмена са:

председателят на Атлантическия клуб в България и участник в полярни експедиции проф. Любомир Иванов. Любопитна подробност е, че той е създател на съвременната латинска транслитерация на българската кирилица, възприета за официална употреба от България, ООН, САЩ и Великобритания. Иванов ще съветва Марешки по геополитическите и демографските въпроси. 

Сред останалите членове на "Воля" са основателят на културно-информационния център в Скопие Спас Ташев, арабистът проф. Владимир Чуков, експертът по международни отношения и национална сигурност Калина Ковачева, която е и единствената жена, посветена в масонска степен в Израел.

В екипа влизат и бившият шеф на СДВР Валентин Йорданов и кандидатът за президент Камен Попов, станал известен с това, че удари лидера на "Атака" Волен Сидеров през есента на 2015 г. по време на цирка с наркотиците в НАТФИЗ. Той ще отговаря за туризма и малкия и средния бизнес.

Стефан Аксиев, експерт в областта на отбрана, вътрешен ред и сигурност, заяви: "Искам да помогна МВР да се обърне с лице към хората, да стане една структура, която да помага, а не да вреди. Сигурен съм, че хората ще обикнат полицията, ако тя застане до тях."

Мажд Алгафари, който за пръв път влиза в политиката, ще помага с миграционни проблеми, бежанците и преводачески дейности. 

Себастиан Добрев ще отговаря за отбраната и управлението на кризи. Зад гърба си има 33 офицерски, една войнишка и четири курсантски години.

Веска Волева, която се прочу с делата си срещу банки по жалба на техни клиенти, заяви: "Допуснахме изключително много грешки най-вече в правната ни система. Досега правехме еволюция в правото в обратна посока", констатира юристът във "Воля".

Румен Гълъбинов ще е експертът в областта на икономиката и финансите, работил е в международни компании във Великобритания, САЩ.

Веселин Халачев - председател на Обединени бизнес клубове с над 1200 членове в цялата страна, ще съветва Марешки по въпросите на еврофондовете и въпросите на малкия и среден бизнес.

Рени Бобчева е експерт по иновации, стартиращи компании, работила в големи корпорации като "Бритиш Америкън Табако" и "Проктър и Гембъл", има две стартиращи компании.

Димитър Атанасов, доктор на географските науки, занимава се с регионално развитие и туризъм и ще работи в областта на регионалното развитие и туризма.

Климент Найденов също е експерт регионално развитие и европроекти за регионално развитие, член на международната организация за научно изучаване на населението.

В областта на културата Марешки ще бъде съветван от актьорите Калин Сърменов и Цветан Николов

 

Източник:

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/93994-mareshki-nyama-da-izdigna-nito-edin-bivsh-deputat-nyama-da-uchastvam-v-koalitzii.html