Дочувам, че Патриотите, Атака, АБВ

Chavdar Naidenov

Дочувам, че Патриотите, Атака, АБВ, дават огромен превес за Генералските пържоли пред Бабината гозба. Не са послушали партийните си ръководства. Същото са направили негласувалите по-рано. А дочувам и това, че Старият генерал днес е натъртил, че ще подава оставка, ако... Е, вече няма "ако". 

Остава правната мистерия, какво прави сегашният президент. Вече няма право да назначи служебно правителство. Бойко не може да управлява, но е майстор в изкуството да сее хаос.

Остава разбира се вариантът "бунт на стойностните хора" срещу морето от човешки боклук. Само че Пържолите водят при софиянци, образовани, млади, българи и ще водят до края на деня. Има да гледаме тази вечер многомерни неевклидови извъртания като кръг на Мюбиус.

Дискусия

Antoaneta Getova въпрос: какви са основанията да се смята че величеството-за първи път в историята-ще спази обещание (в случая за оставка). Той е майстор и в извъртането, все пак.

Chavdar Naidenov Когато губиш игра на шах, помиташ фигурите от дъската

Antoaneta Getova не споделям този оптимизъм в конкретната ситуация, но ще поживеем, ще видим.

Vania Grigorova  Може да назначи служебно правителство, не може да разпусне парламента.

Chavdar Naidenov Виж в Конст

Antoaneta Getova могат да управляват до заклеването на новия президент. Това едва ли е голяма драма. Други са проблемите тук.

Vania Grigorova  Проверих. Чл. 99 ал. 7

Chavdar Naidenov Виж алинея 7. Изрично е забранено по-малко от 3 месеца преди изтичане на мандата

Vania Grigorova не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство."

Николай Драганов Чавдаре, какво ти става, Конституцията е категорично ясна - назначава, но не разпуска НС :D май вълнението ти идва в повече.. но нищо, и аз съм така, току що гласувах ДА НЕ ОСТАНЕ НИТО ЕДИН БАНАН в България и ми е толкова приятно :D

Chavdar Naidenov Работя. А вие почивате и се надсмивате. Ако продължавате така, подавам оставка от служебния кабинет!

Николай Драганов изчакай, нека се разберем, има начини, стабилността, еврофондовете, ама, магшстралите, метрото, ама, ама.. недей така...

Turhan Apdula  Могат да вземат ноу-хау от Турция. Там служебното правителство се назначава от Президента, но състава се попълва пропорционално от представителите на ПГ, така всяка парламентарно представена партия има министър в служебния кабинет.

Galina Gaidarova  Както каза една обща позната, да не забравяме, че последно 10 е в Цветанов. Докато не видя резултата черно на бяло ще съм на тръни.

Мария Апостолова Разбира се, той ще направи всичко възможно за политическа криза.