25 май 2024г.

Трето намиране честната глава на св. Иоан Кръстител, ден на Африка, ден на безследно изчезналите деца ....

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Диалог за произшествмие

Boya Delibaltova

Дойде си малкият ми син за кратко от Англия и познайте какво му се случи - въпросът е със силно занижена трудност.
Точно след една седмица престой тук, разбиха колата, която караше, задигнали са всичките му лични документи, банкови карти и пр., пари в брой, документите на колата, резервния телефон на близка, който той ползваше докато е тук... не се сещам какво още - сигурно има... Всичко се случва в рамките на 5 минути, в които е бил вън от колата. Оставена е заключена на паркинг.
И познайте, след това събитие, колко скоро майка му, т.е. аз, ще му види милите очи отново тук, в Българистан - още по-по-най-занижена трудност на въпроса.
:'( :'( :'(
А докато тракам горчивите си думи, по телевизора (при това по BiT) Сашо Диков и говорители на Слави Т. ни внушават, че той (С.Т.!) щял да ни оправи - и нас, и държавата - отвътре! - като станел политик, защото всички целокупно сме били искали това.
И бил завършил откритото си писмо с думите:
"на зла к р у ш а - зъл прът". Не става ясно това лапсус на самия С.Т. ли е или издънка на Диков. Не ми става ясно също защо в началото обещаваща телевизия като BiT, намери за нужно да наеме него и Венета Райкова. Велик журнализъм, няма що!
Дали и аз да не поема след Северния вятър!? (не питам вас, а себе си) :( ((((((((((

Valeri Vasilev По-вероятно е да не си дойде скоро заради трифоновците и диковците, отколкото заради битовите крадци. Но всъщност те са свързани...

Katherina Theresa Albert И на мен ми се случи да ме оберат, татко е починал, тичам да уреждам куп неща. И без телефон. Много е неприятно.

Sofia Dona Stamov отдана съм ти ядосана за това,че не си зъл прът

Radost Pusheva И после ни плюят че даже и ние пенсионерите сме избягали от този ,,рай,,!

Lubo Stoev Без коментар,защото вече е станал обирът,който е закрилян от местните милиционери в района.

Ivana Ikonomova Господи, колко гадно!

Zlatna Kostova Mnogo gadno, mnogo!

Станислав Арабаджиев Много тъпо.. Иначе заради трифоновци има защо да не му се прибира на човек, ама обирджии, за съжаление, има навсякъде, не само у Булгаристан.

Boya Delibaltova Ами, в Англия за почти 10 години няма никакъв инцидент. 
Аз също - за годините, в които живях там. :(

Dora Ivanova Отвратително ! Съжалявам и съчувствам, мила ми Бойя...

Весел Драков Не бягай, ами стой тук и давай да си оправяме държавата, защото и в чужбина ще ви стигнат тези простаци. Феновета на Слави де!

Boya Delibaltova Ех, Веско - това ми се иска най-много! Нали и аз живях навън и се върнах. Но трето десетилетие се завърта вече, без да сме помръднали онези, които трябва да си ходят, за да нормализираме страната. И съм по-непредставена отвсякога - все едно хвърлена обратно във времето преди 1989-а. Пълна вътрешна емиграция. :(

Mira Alex Petrova Страшни варвари сме!👹😈😣

Весел Драков Това пък се случи на мои братовчеди от германия, Не мога да го разкажа толкова хубаво като теб, но беше още по-грозно.

Boya Delibaltova Весел Драков Ужасно просто...

Georgi Yanev Тъжно, много тъжно... Съжалявам, чувствам се виновен, Боя...

Boya Delibaltova Вие няма за какво да се чувствате виновен. Ни най-малко. Благодаря за съчувствието.

Reni Arie Бойче, Бойче като ме подгони носталгията все си тръгвам към София и като прочета един так😔😔😔😔ъв пост и носталгията ми преминава!Съжалявам за отровеният празник на детенцето ти!А по повод напъните на Слави да ни спасява и да се изживява като политик-това вече ще е дъното!

Penkova Rumiana Всеки път се случва по нещо... и все повече се отдалечават децата ни.  :(

Veselin Markov Някой може ли да си представи ,адът който ще е след 10 години ,на тази клета територия.

Vladislav Spassov Пфу, мамка му! Адски неприятно! Дано успее да се оправи бързо и лесно с документите.

Boya Delibaltova Дано. В оставащите дни, вместо да се порадваме поне малко едни на други - толкова редки са тези мигове - ще тичаме да оправяме проблеми... и ще правим безсмислени разходи, които объркват толкова много всичко. А полицията няма да си мръдне пръста. Обратното, ще го глобят за откраднатите документи - такава е практиката - брои се закононарушител, неопазил държавно имущество, каквото се водят личните документи. :(

Titka Patsireva Съчувствам ти, Бойа. Изключително неприятно!

Anna Andreeva Поне ще му излекува носталгията за нула време.

Lyuben Antonov Изпитващите носталгия по БГ,са мазохисти или несретници!

Н'екъв Свестен От три години съм в Англия и през ум не ми минава да прескоча до България, па дори и за 5 минути. Тръгнах си от България... нито съм бягал, нито някой ме е гонил... тръгнах си, заради всичките безобразия на всички нива на обществения живот в "милата ми татковина". И нямам намерение да се връщам.

Anna Andreeva И аз така

Н'екъв Свестен Ми, тук ми се прецака централното заключване на колата и алармата свири за щяло и нещяло... и за да не притеснявам съседите и гражданите... от няколко месеца си държа колата отключена, барабар с чантата ми с документите, телефона и никой не ми пипа колата. Днес е 32°С и цял ден колата ми е на улицата със свалени стъкла на вреатите. А пък за къщата в която живея... не знам къде са ключовете, даже. Какво да коментираме повече?!

Джина Дреновска Н'екъв Свестен Свестен,там българи няма ли около теб?

Н'екъв Свестен Няма... само англичани са, но дълго си избирах мястото в чест на истината. :)

Джина Дреновска Н'екъв Свестен Това е изключително важно.Аз имам много приятели в Кралството,най-доволни са тези,дето живеят и работят извън Лондон.

Н'екъв Свестен Лондон е отвратителен... аз съм в едно малко китно градче на около 250 км северно от Лондон. Няма такава тишина, зеленина и спокойствие!

Джина Дреновска Умееееееееен!

Vladislav Spassov Н'екъв Свестен Аз съм учил в Loughborough, между Leicester и Nottingham. Много сладурско място е East Midlands.
Иначе аз имах ПОЧТИ ТОЧНО същия проблем като теб с колата. Една сутрин си я намерих претарашена. Айпод, GPS... А беше паркирана на паркомястото пред къщата, на 2 метра от входната врата. В село с 250 жители "in the middle of nowhere" в Швейцария. Но е жесток прецедент, можех да се обадя на някой вестник, щяха да го изтипосат на първа страница. Хванаха ги, румънски циганета. Така и не си получих обратно откраднатото.

Boya Delibaltova Н'екъв Свестен Аз живеех в Bournemouth последните години (преди това в Бристол и в Уелс - Caernarfon) - повече от прекрасно място. И синът ми завърши там и работи в същия град сега.

Boya Delibaltova Vladislav Spassov Може ли да са били някои нашенци, които "по роднински" са те поизръсили.

Vladislav Spassov Boya Delibaltova Бе кат им гледах именцата - румънчета бяха.

Н'екъв Свестен Яница, голямата ми щерка завърши в Манчестър висшето си образование и не пожела да остане в Англия. Вика: Тате, Англия не е моята страна... в България са ми приятелите, гаджето... ще се върна. — Вярно, върна се, намери си хубава работа, благодарение на Англията и се чувства добре. Няма лошо. Само, че е млада още и не я очукал живота дотолкова, че да бишне всичко и да си устрои нещата другаде. На мен тук ми е добре.

Vladislav Spassov "На мен тук ми е добре." - ето това е квинтесенцията! Важно е да си там, където ти е добре.

Н'екъв Свестен И още, Влади... като млад карах много мотори, от което се обзаведох с ревматизъм в коленете. Докато бях в България... при всяка промяна на времето умирах от болки. Откакто съм в Англия не са ме болели краката и си го обяснявам с липсата на големи амплитуди в атмосферното налягане. От три години сняг не съм виждал... Англия поддържа целогодишно почти една и съща температура. Та... ето още един плюс в моя полза. :)

Vladislav Spassov Н'екъв Свестен Да, Англия е като термостат. Аз, за краткото си пребиваване там (6 месеца) хванах 2 (на практика -3) сезона - зима, пролет и лято. Особена разлика не видях. Валеше като по часовник от 13:00 до 14:00 всеки Божи ден. И не е като нямаше слънчеви, приятни дни. И хладничко, да ти се ще да "singing in the rain". Че аз хич не издържам на горещо. Наистина климатът е екстра.

Mariyana Krivoshapkova Н'екъв Свестен Това с ревматизма и артрита може и да е от нервите и ядовете. Аз съм си в България. Преди 10 години имах такъв артрит, че не можех да закопчея дрешките на децата си, когато ги обличах. Откакто се разведох, нямам артрит, няма болка, няма. Ей това е. Иди го обясни. Поздрав и не забравяй да си носиш чадър из английско.

Н'екъв Свестен Любовта е чудодейна... знам аз. :)

Daniela Dimova Боя, моето дете завърши семестриално и се прибра преди една седмица, точно като стана скандала с УНСС. Говорим си у дома и си мисля, че ако някой от възпитаниците на УНСС или Библиотекарския му стане шеф, много бързо ще го изгонят обратно / въпреки че и там не ни искат /...

Boya Delibaltova Разбиват сърцата ни на ситни, несглобяеми парченца! Искат децата ни да се върнат, за да имат още едно поколение роби на системата. Е, няма да стане... Но ние сме разкъсани - не можеш да си цял, ако най-скъпото ти е непреодолимо далече. 
Колкото до престъпността и грабежите - това, освен гадните материални загуби, е такова жестоко бъркане в душата, безнаказано нахлуване в личното ти пространство и отнемане, понякога на неща, които имат друга, съвсем не материална, но огромна за теб стойност. 
Отвратително е и разрушаващо вярата ти в хората и наличието на Добро наоколо.

Петя Белева Обичам те! И съм щастлива, че се запознах с това прекрасно момче! А ний, ний сме идиоти! И децата ни ще си останат там някъде... ❤

Владимир Попов Жестоко. Съжалявам, Бойа!