Дефилирал Димитър Узунов

Hristo Ivanov
 
Днес по някой от пропагандните сир-сандъци е дефилирал Димитър Узунов, представляващ мнозинството във ВСС, и за пореден път е демонстрирал уменията си на провинциален милиционер, надскочил нивото си на компетентност с два три боя.

Това ми припомня как наскоро беше казал, че нямало да подава оставка, за да не доставял удоволствие на такива като мен.

Първо, обективно е невъзможно той да се раздели със заемания пост, който му е толкова скъп. Узунов представлява мнозинството във ВСС не защото е избран, а по природа.

Той е перфектният клиничен спесимен на общия антропологически срив, който обяснява разложението и корупцията във властта у нас. Второ, персонално го призовавам да НЕ подава оставка. Нещо повече, нека се явява ежедневно по някоя телевизия.

Обществото ни е приведено във състояние на трайна безпомощност чрез ежедневни дози страх и отвращение. Това е като хомеопатична терапия за довеждането му до невъзможност да се скандализира истински и да изригне.

Узунов, както и много от явните му и зле прикрити другари, обаче надвишават поносимата доза. Разчитам да произведат онзи токсичен шок, който единствено може да събуди съпротивителните сили на обществото ни. Както се казваше в един хубав грузински виц - ты только ходи, ходи, дорогой Узунов!