Движение демократично действие - Д3

На 19 октомври 2014 г. Българската национална телевизия съобщава:

Нова политическа партия се учреди днес – само две седмици след извънредните парламентарни избори. Партията е с името “Движение демократично действие – Д3″ и иска да бъде изразител на интересите на мълчаливото мнозинство, което не гласува.

Новосъздадената партия ще работи за обособяването на национален контра елит, който има амбицията да бъде съвършено различен от сегашния, за когото – по думите на учредителите – водещ е личният интерес за сметка на обществения.

Партията има за цел да направи България регионален лидер в Югоизточна Европа. Единствената кандидатура за председател на новата организация беше на бившия член на ръководството на СДС Стефан Иванов. Намеренията на партията са да стане изразител и на отвратените по думите на Иванов, българи от купения и корпоративния вот. (Текст Милен Кирилов)

 

http://bnt.bg/news/politika/uchredi-se-nova-partiya-dvizhenie-za-demokratichno-dejstvie-d3

---------------------------------------------------------------------

 

БНР, публикувано на 20.10.14 в 09:08

Учредена е нова политическа формация "Движение демократично действие – Д 3"

 

Учредена е нова политическа формация – "Движение демократично действие – Д 3″. Председателят й Стефан Иванов каза в "Преди всички":

"За първи път политическа партия възниква на базата на конкретни предложения за решение в обществото, а не на базата да бъдат преодолени 1 процент, 4 процента. В най-добрия случай 1 от 5-има българи дават подкрепа за всички партии, влезли в парламента. Това е чудовищна делегитимация на парламента."

Като основна причина за създаването на формацията Стефан Иванов посочи:

"Основната ни идея е да станем изразители на това мълчаливо мнозинство. Защото мълчаливото мнозинство може да се насочи в неясна посока.

Може да се създадат такива политически сили, при всички случаи – нови, които ще доведат страната до окончателна катастрофа със своите радикални и безумни искания.

Считам, че правителство ще има, защото притеснението от това какво може да им се случи при едни нови избори, е голямо. То е създадено въз основа на общата политическа паника, но може въпреки нея да направи добри неща. Възможно е това правителство да получи много по-голяма парламентарна подкрепа, отколкото всички очакват."

 

http://bnr.bg/post/100474555/uchredena-e-nova-politicheska-formacia-dvijenie-demokratichno-deistvie-d3