Да си припомним

Hristo Ivanov

Да си припомним - всичко тръгна от начина, по който Янева разпредели несъстоятелността на КТБ. Това предизвика скандал и 25 съдии от СГС поискаха да бъдат изслушани от ВСС. По време на изслушването стана дума за сериозни индикации за наличието на корупционна схема в СГС, включително постоянен достъп на адвокат Мондешки до кабинета на Янева, нередности с разпределението на делата, нередности с компютърната система на съда, затваряне на очи за съмниня в корупция относно конкретни съдии.

ВСС под водачеството на Цацаров не искаше да чуе съдиите, после - води зверска борба в защита на пробития софтуер за разпределение на делата, после бранеше всячески Янева. Цацаров напрактика отказа да разследва съмненията за корупционна схема в СГС. После обявиха война на новото ръководство на съда и в момента се опитват да прехвърлят колкото може повече правомощия към Специализирания наказателен съд. Днес виждаме хора от екипа на Янева- Мондешки на хранилка в КТБ, която се контролира от Фонда за гарантиране на влогове, който се контролира от Финансовия министър (в свободното му от четене и впечатляване от изявите на Мондешки време). Блъсков пък, списва своя Труп на кредит - познайте от къде...

Записите са само черешката на тортата. Пример за нещо, което е известно още от Уотъргейт: "the cover up is worst than the crime".

Всичко е КТБ. Т.е. - вашите пари. С безмерна наглост, съзнание за гарантираната си от прокуратурата безнаказаност, с пълната подкрепа на Пеевската отделителна система в медиите, пред собствените ви очи ограбват вас самите и бъдещето на страната.

Но, предполагам, това е вече досаден сюжет. Дайте нещо по-свежо...