21 юли 2024г.

Годишнина от гибелта на Хаджи Димитър, подписан е Кючуккайнарджийският мирен договор, роден Хемингуей

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Да имаш дъщеря

Bilyana Gospodarska

Съпрузи, които имат син, е по-вероятно да не се разведат, отколкото онези с дъщери, обобщава ново американско изследване. Мъже са по-склонни да предлагат брак на изненадващо забременелите си приятелки, ако се окаже, че фетусът е с XY хромозоми. Текстът, който четох, си има един до сълзи откровен главен герой Мат, баща на син и дъщеря. "Обожавам дъщеря си, но виждам себе си в сина си", с навлажнени очи си признава нарцисизма той, ет сетера...

Какво да каже човек? Че например в Китай, заради фетиша "продължител на рода" в момента страдат от остър дефицит на момичета. Тоест няма кой да роди бъдещите синове. Китайките десетилетия наред абортираха женските зародиши, поради ограничаваната раждаемост.

Че само в България няколкостотин хиляди безплодни семейства семейства, не минават само през кръгове на ада, да се сдобият с дете, от какъвто и да било пол. И то в страна, в която мъжкият наследник е традиционен култ. Това е един от най-отвратително сексистките, глупави и тенденциозни текстове, които съм чела.

Прекрасно е да имаш дъщери, ако ти даде Бог. Не е по-лошо от това да имаш синове. Въобще - яжте си ушите. Общо взето откак кралските семейства коригираха условията по наследяване на трона, дори и техните момичета могат. Който иска да се развежда, защото няма синове, както вежливо го подкокоросва статията. На много хора акъла им е точно толкоз. Стига им.