Да живее мажоритарната система! Да живее ГЕРБ! Вечна им власт!

Александър Каракачанов

Да живее мажоритарната система! Да живее ГЕРБ! Вечна им власт!

По всичко личи, че този референдум с голяма вероятност ще утвърди мажоритарната система в България. Което означава, че в следващото Народно събрание ще има около 160-170 депутата от ГЕРБ, поне 30 от ДПС и ДОСТ, не повече от 20 на БСП. Останалите около 20 ще се разпределят в малки партии, които я вкарат 1-2 човека, я не!

Да, също така отделни безпартийни с много пари и достъп до медиите, като Слави Трифонов, имат шанс да се уредят. Всички непреходни муцуни, които така радват населението ще бъдат там, като: Б.Б., Цв. Цв., Пеевски (не е проблем да си купи място от ДПС) и т.н. Основната част от депутатите, избрани мажоритарно, ще бъдат издигнати с партийни листи, което означава, че ще бъдат определени от партийните вождове.

Доказателства?!

На парламентарните избори 2009 г., от 31 мажоритарни района 25 бяха спечелени от ГЕРБ, а останалите 5 от ДПС.

Показателно бе, че в Кюстендил имаше реален шанс да победи известният „брат“ Галев. Също така, във всички страни с мажоритарна система, в парламента властва една или максимум две партии, които държат около от 60% до 90% от депутатите, като в повечето случаи, на самите избори, тези партии не са спечелили и половината от гласовете на избирателите.

Дълго време се питах защо Слави Трифонов предлага това – иска да спечели ГЕРБ ли?

Или му е мерак той и няколко олигарха да влязат самостоятелно? Или все пак просто е глупав?!

Сега вече ми е интересно към коя категория спада българския народ?