Голям срам за нас било

Бонка Цакова

Голям срам за нас било, че българин ритнал момиче в метро в Германия. 

Откъде-накъде ще се срамуваме ние? Навсякъде по света в дадена минута хиляди различни по народност хора вършат престъпления и укорими действия. Ако германец извърши нещо подобно у нас, Германия ли ще се срамува? Или Холандия, че някаква холандска отрепка едва не уби с нож жена в центъра на София? 

И е много смешен този напън да се докаже, че ние, видите ли, не сме такива, този е циганин, не е от нашите.

От нашите е. Сред нас се е родил. Ние, българското общество, оставихме етносът му да затъне в мизерия, смрад, престъпност и безнадежност до степен вече да му е все едно какви ги върши и какво ще стане с него. 

Отделно пък, че и достатъчно екземпляри от нашия етнос са също толкова жестоки, нагли, арогантни и безполезни както за себе си, така и за обществения интерес. Кой изнасили и уби Яна в парка - българин! Кой заля с блажна боя и едва не ослепи бившата си приятелка и пусна клип в нета - българин и аверите му. Ами тези зверчета-побойници в училищата, които се бият, скубят и дори осакатяват - те какви са, не са ли българи?

За тях не ви ли е срам? 

И ако да - какво правите по въпроса? Гнусливо наричате народа си "опростачен", а държавата си - "скапана". На чаша ракия се ожалватае, че "от мен нищо не зависи". И при първа възможност прецаквате същата тази държава.

Ето на - има проблем в Германия и веднага известни личности - журналисти, общественици, хора на изкуството събират 60 хиляди евро за информация за извършителя. Не мрънкат, не чакат само държавата за си изпълни функциите, действат!

И като си помисля само как разни патриоти в първите часове пускаха клипа с изритването по стълбите със заглавие "Мигрант изритва германка по стълбите в метрото"! Кво стана бе, патриоти милички, не бил мигрант-арабин, мила моя майно льо, ами чист българин. От "Максуда", но - български гражданин.

Оф, и аз не знам какво всъщност исках да кажа.

Освен едно - от нас не зависи дали "Лудогорец" ще бие "Копенхаген". От нас не зависи дали утре ще падне половин метър сняг. Ей такива работи не зависят от нас.

Но в каква държава ще живеем и как - това наистина зависи само и единствено от нас.