Германското общество гърми:

Петър Краевски

Германското общество гърми: "Българин е извергът от метрото!".

Чакайте, господа демократи...

Нали етносът нямаше значение? Нали расата не предопределяше мястото ти в обществото? Нали престъпникът си е престъпник, независимо от своя род и език?

Защо, когато тук се каже "циганин обра баба", получаваме справедливи критики от европейските бюрократи и съответните хелзински комити, а когато германците се възмущават, че "българин е извергът от метрото" си мълчим като пукали?

Ало, Европо, аман от двойните ти стандарти!

Така провокираш евроскептицизма - ти, свадлива бабо, обладавана от бежанската вълна. Да, направеното от онзи тип е чудовищно. Той трябва да си плати. И няма нужда да се акцентира върху природния факт, че нарушителят е българин, ром, германец или бежанец. Не ли?

Политиката е мръсна работа. Няма морал. Има интереси и сила. Боли ме, когато виждам, че демокрацията се ползва като параван, като средство за натиск и контрол върху по-слабите. Хеле пък либерализмът, който става все по-спорен поради извеждането му в крайност. Защото и при него, както и при комунизма, за да съществува едно либерално общество, всички трябва да споделят либералните ценности. Всички! До последния туземец в бантустана.

Не може ти, либералният чичко с лигавник от брюкселска дантела, човеколюбиво да прегръщаш мечка, убеден, че тя ще откликне с целувка. Тя просто ще те изяде. Демокрацията е нещо различно. Тя отчита интересите на всички, но не ги прави на глупаци. Толкоз.