Път: : Кой кой е : П

Георги Петров

Главен секретар на БЗНС "Обединен-Никола Петков".
През 1990 г. е избран за народен представител в 7 велико народно събрание от СДС. Член на Конституционната комисия.
1991 - избран за народен представител в 36-ото обикновено народно събрание. Там заема поста заместник-председател на Комисията по правата на човека.

В предоставената ни от него автобиографични данни между другото се посочва:

"През 1989 г., след 10 ноември, влязох в редовете на БЗНС-Никола Петков. Написах устава и програмата, въз основа на което стана регистрацията в Софийски градски съд. Участвах заедно с Милан Дренчев и Крум Неврокопски при изготвяне на листите на Великото народно събрание, където и бях предложен за депутат от СДС. Във Великото народно събрание бях член в Конституционната комисия, която изготвяше конституцията. Участвах в протеста на 39-те срещу бавното изготвяне на Конституцията и липсата на гаранции за наказване на виновните за тежкото икономическо положение. Благодарение на тази гладна стачка се прекрати мандата на Великото народно събрание и се насрочиха избори за 13 октомври 1991 г. Те бяха спечелени от СДС и аз бях предложен за водач на листа София-окръг. най-голям принос дадоха земеделците от БЗНС-Никола Петков - СДС, които аз оглавих и благодарение на тях спечелихме. ...  Бил съм НКС на СДС от 1991 до 1995 г.. Многократно съм избиран за Председател на БЗНС, една от многото партии тогава в СДС."

От 1995 г. работи като адвокат в София.

Шеф на борда на директорите  на Винпром "Винал" в Ловеч.
Назначен за шеф на Комисията по хазарта към финансовото министерство през декември 2002 г. Остава на този пост до 2004 г.

Женен, има 4 деца и 4 внуци. Живее в София и Солун.

Съпругата му Христина Петрова е избрана за депутат в 39-ото народно събрание с листата на НДСВ, а през 2004 г. е назначена за посланик на Р България в Казахстан.