В момента съм в Израел

David Levy

Скъпи Приятели,

В момента съм в Израел и следя от близо събитията от последната вълна от терористични нападения, тук. През последната седмица има по 3-4 нападения с ножове срещу израелски граждани, всеки ден. Нападателите са арабски младежи, подтикнати към тероризъм от атмосферата на омраза и възпитанието на ненавист, с които се характеризира тяхното поколение. От детска възраст те са възпитавани като бъдещи Шахиди (свещени жертви). Обяснявано им е , че всички не-мюсулмани са свине и не заслужават да живеят и ако бъдат убити, извършителят ще отиде в рая и ще се наслаждава на 72 девственици, за лична употреба, Не са малко клипчетата в мрежата на които се вижда как деца на 4-5 годишна възраст отговарят на въпроса:Какъв искаш да станеш, като пораснеш? - с: Убиец на евреи!, а интервюиращия ги поощрява за "правилния" отговор... 

Социалните мрежи и най-вече, любимият на всички ни Фейсбук са основния канал за разпространение на омразата, героизиране на терористите и подстрекаване към насилие. 

Защо ви занимавам с този въпрос? Не е ли това проблем само на Израел? За съжаление - не! През последните години сме свидетели, нееднократно, как проблеми с които се сблъсква Европа, са същите за които люто и несправедливо е критикувала Израел. Проблема със социалните мрежи, който "призвежда" терор тук, няма да подмине и Европа. Терористите от ИД и техните "духовни събратя" от Хамас, Хизбала, ООП, Боко Харам и стотиците други джихадистки организации се научиха да използват комуникационните достиженията на Западната Цивилизация, много по-ефективно от нея в постигането на целта си - унищожаването на същата тази Цивилизация!

Какво можем да направим в тази ситуация?

Да използваме "Мрежата", поне по някога, за да участваме във войната която се води срещу нас, независимо дали го искаме или не! 

Наред със "свещеното" публикуване снимки на котенца и селфита, можем да направим и малко усилие, за разпространяване на стойностите на Западната Цивилизация, да участваме в дискусии и виртуални сблъсъци с подръжниците на терористични и ксенофобски организации! 

Само така имаме ... някакъв шанс и догодина и след 10 години да продължаваме да публикуваме и да лайкваме снимите си от екзотични почивки...