В защита на бежанците

Александър Урумов

Искам да ви кажа, че долната публикация е просто една долна лъжа. Защото точно тази вечер - сряда, в 7 часа вечерта, бях там в едно кафе край НДК и видях това, което се случи.

Схемата е - две момичета /имитират, че/ се бият, минувач се опитва да се намеси и стоящите наоколо момчета го пребиват. Това се е случвало и преди - според твърденията на работещи в околните кафета хора, които дойдоха възмутени от тези деца и свидетелстваха и пред полицията за това.
Видях настървена агитка наши тийнейджъри, които нападаха и гонеха две арабски момчета както се гонят диви животни на лов. Грозна и отблъскваща гледка! 

Всичко стана много бързо, просто не разбираш какво се случва. Един от нападателите настигна и удари един от бежанците, и го повали на земята. Бяха десетина срещу двама. Ако не беше намесата на минувачи, двете момчета щяха да бъдат пребити. Полицията дойде след около 20 минути и това сложи край. Едно от момчетата-нападатели беше "закопчано" от полицията след като разбраха, че е удряло арабските младежи - което го видях с очите си. Агресията на момчетата-нападатели и истерията на момичетата беше потискаща гледка. 

Претендираха, че едното момиче е пострадало. Дойде линейка, прегледа го и си тръгна. Видимо нищо му нямаше, но друго момиче продължи да истеризира - "Извикайте линейка, извикайте линейка!" А линейката още не си беше тръгнала...

Откъде бликнаха такава злоба и такава агресия в тези 14-15 годишни деца, нямам представа. Светещи очи - бяха дрогирани тези, с които разговарях. Може би и останалите, ако се съди по неадекватното им поведение. 
Никак няма да е зле около НДК да има поне една патрулираща двойка полицаи.

А относно клеветите на такива публикации и на такива издания като въпросното, което публикувам само за да бъде разобличено като целенасочена лъжа и деструктивна пропаганда - всеки сам може да си направи изводите.
В едно съм убеден - има целенасочена, организирана и координирана кампания за насъскване на българите срещу бежанците. И целите на тази кампания са разрушителни.

P.S. Ужасната снимка няма нищо общо със случката, нападнатите момчета бяха спортно облечени симпатични младежи. Видимо не разбираха какво и защо им се случва.