Благодаря на всички българи, които подкрепиха кандидатите на Реформаторския блок

Димитър Делчев

Благодаря на всички българи, които подкрепиха кандидатите на Реформаторския блок за президент и вицепрезидент!

Обявяваха, че ни няма, че сме се претопили в ГЕРБ или популисти, но напук на всички доказахме, че Блокът е стабилен и обединява всички нормални хора, които искат разум и почтеност в политиката.

Благодаря на Трайчо Трайков и ген. Събев, които работиха неуморно в тази кампания, успяха да активизират и обединят ядрото на РБ. Смятам, че те имат място сред водещите фигури в РБ.

Давам си сметка, че Блокът има много по-голям потенциал. Стига да не беше саботиран отвътре.

От една година ръководството на ДСБ повтаря, че ще започне нов проект, защото този бил "изчерпан". От година почти всяко общо решение се спира заради дребни политически сметки.

С очите си видях как структурите на ДБГ от цялата страна работиха яростно за тази кампания, през което време Радан Кънев явно е кроял какъв да бъде следващият удар срещу единството на Блока. Защото на всички вече е ясно, че няма да има нов политически проект в дясно, докато Реформаторският блок е жив.

Но той е. И ще бъде!

Защото българските граждани ни дадоха вот на доверие за пореден път. Подкрепиха ни, за да продължим да бъдем бариера пред идването на БСП и ДПС на власт и да коригираме ГЕРБ в техните постоянни, напоследък, грешки.
Затова, който иска да напуска Реформаторския блок поединично, да го направи. Който иска да остане и да работи за по-добро бъдеще на България, е добре дошъл. Вярвам, че наред с всички останали, много хора от ДСБ ще го направят!