Батето нахлу в БОК и си назначи заместник

Батето заяви пред БТА, че ще обжалва решението на МОК за изключването му от олимпийското движение в Международния арбитражен спортен съд в Лозана. "Наел съм екип от юристи и ще обжалвам изключването си", каза той.

Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Симон Спасов пък подчерта, че основната цел на работата му ще бъде организацията и провеждането на Общото събрание на БОК на 28 септември. Той твърди, че заседанията на ИБ на БОК от 19 и 27 юли са нелегитимни и смята, че не трябва да се бърза със събранието.

Според източници от БОК е бил уволнен и генералният секретар Белчо Иванов. Той щял да поеме поста директор на Националната спортна база, на който ще замени досегашния шеф Марио Примджанов. До снощи обаче не успя да стане ясно какви са точните мотиви за уволнението и кой е подписал заповедта.

"Това е самоуправство, не може да се действа по такъв начин", коментира действията на Славков г-жа Ирена Кръстева, изпълняваща временно длъжността председател на комитета. Тя беше избрана на 19 юли на тази длъжност с 10:1 гласа от ИБ, а после това решение беше вписано в съда.

Така директорката на Българския спортен тотализатор стана легитимният, макар и временен, президент и в ролята на такъв подготви и подписа документите за официалната кандидатура на София за Зимните олимпийски игри през 2014 г., които бяха изпратени в централата на МОК в Лозана. Президентът на МОК Жак Рох й благодари лично с писмо за подадената кандидатура.
Скандалът с Иван Славков на практика започна още на 19 юли, когато той напусна заседанието на Изпълнителното бюро. Това стана, след като той предложи Симон Спасов за свой заместник, но членовете на Изпълкома не уважиха искането му. Тогава Батето се изниза бесен от Гранд хотел "София", където беше форумът, през задния вход, а после бивши негови съратници обявиха, че е влязъл в болница. Всъщност вечерта той беше засечен на чашка в Боровец от репортери на "Дарик радио".

Членовете на Изпълнително бюро на БОК осъдиха с декларация действията на бившия си председател и му напомниха, че неговото изключване е било позор за цяла България. В документа, подписан от 13 членове на ИБ, се изразява протест срещу проявите на Батето и неговото обкръжение.  Предлагаме ви пълното му съдържание.

 

Още инвормация >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>