Бабин ден

Мариела Даскалова  се чувства празнично.

Plovdiv, Plovdiv Province · 

Какво е да си съпруга на акушер-гинеколог

Уверявам ви, не е лесно. Но пък е толкова интересно ...

Сега, нали не очаквате да прочетете някакви малки мръсни тайни от нашия живот? Нищо подобно, ще ви представя само суровата действителност.
„Мели, ти знаеш ли какво смята да работи мъжът ти?!“ - този въпрос ми зададе свекървата, още в деня, в който разбра какво ще специализира синът й. Никога няма да забравя изумлението, изписано на лицето на тази добра жена и страхът от моята реакция. Искрено ме разсмя.

Когато научат, че съм съпруга на АГ, хората се надпреварват да ми разказват вицове за гинеколози. Вярвайте ми, чувала съм всички тематични вицове на света и малко отгоре. Странните представи на обществото за професията на акушер-гинеколога отдавна не могат да ме изненадат. Но винаги се смея учтиво.

Вечният въпрос – има ли живот на Марс и как е да спиш с гинеколог. Тук ще ви разкрия една тайна - съпругът ми се грижи за моето гинекологично здраве. Това е една от ползите да имаш гинеколог в леглото. Не дава да пропусна цитонамазка или друг профилактичен преглед. Малко е досадно, но е полезно и важно за здравето. Сигурно очаквахте друг отговор? Не може, хора, ще загубим детската аудитория. Затова пък ранното сексуално образование на децата протича по един естествен и непринуден начин. А, и няма живот на Марс.

Винаги му звънят жени, все по работа и все в малките часове на деня. Ясно ми е, че бебетата се раждат по всяко време на деня. С това трябва да се свикне, подозрителна съм само към телефонните номера на мъже - Спас за ремонт, Христо компютърен специалист, Велко от банката. Ще трябва да проучим тая работа ... до следващия Бабинден.

Презервативите във всички джобове са ... за вагиналния трансдюсер. Знам, знам! Затова пък никога не знам къде е. Слава Богу, има социални мрежи за целта. Ставам сутринта, пия кафе, отварям Фейсбук и виждам – днес е родила Ема. А, ето къде е бил моят мъж. Благодаря ви, че споделяте, мили познати и непознати приятелки, нямате представа колко ми помагате сутрин.

Благодаря на моя съпруг за прекрасния, динамичен, емоционален живот, който ми предлага всеки ден. За радостта от живота. И точно днес благодаря, че пръв видя на ултразвук пола на двете ми деца и акушира при раждането им.
Честит Бабинден, скъпи приятели акушерки и акушер-гинеколози, бъдете живи и здрави. И нека са чисти ръцете и душите ви! :)