Път: : Кой кой е : П

Августин Пейчинов

Августин Пейчинов е роден на 1 март 1946 г. Първите му години минават в дом за сираци, а после бъдещият богаташ израства под грижите на плевенската си баба Олга.

През 1969 г. Пейчинов, вече изявен гей и приятел с проф. Чавдар Драгойчев, според мълвата, е изпратен в командировка в САЩ. Зад такава странна командировка през тези години е стояла Цола Драгойчева - член на Политбюро. В САЩ Августин е подпомогнат от крупен богаташ и успява сам да стане милионер. През 70-те години вече управлява собствена империя. Първия си хотел "Бокстрий" открива в САЩ, след което инвестира в Париж, Виена и други европейски градове.

В България се връща след 1990 г. Инвестира в две големи начинания - ресторант в столицата (от веригата на ротисьорите) и вила "Аква" край Варна. Домакин на срещата в Ню Йорк на подбрани лица от политическия елит със Симеон Втори.

Екцентричен. Монархист. Купил си титлата граф. Член на Ордена на ротисьорите. Официалното обръщение към него е било Ваше Височество, имал ложа на Моцартовия фестивал в Залцбург. Там се е подвизавал с името Августин фон Пейдж.

Преди няколко години се самопоздрави за рождения си ден, като купи цяла вестникарска страница: "Кеф ми е, че царят се завърна, за да ни поведе, че комунизмът отново има бъдеще, и че днес имам рожден ден.”
В началото на ХХІ в. беше купил апартамента на Цола Драгойчева (до мавзолея на Батенберг) и там живя няколко години. Дълго и тежко боледуване след счупване на кост. Носеше се слух, че е болен от СПИН, което той не е отричал, но не е и потвърждавал. 

Починал в началото на декември 2011, погребан на 9 декември  в гробищния парк на Манхатън. Там си е бил купил собствен парцел срещу 50 000 долара, както и свръхлуксозен ковчег за още толкова.