Аварията в Хитрино

Пламен Пасков

През 2007 година България влезе в ЕС. Вече беше от години в НАТО (враждебен към Русия агресивен военен съюз).

Когато през лятото на същата тази 2007 година (вече сме в ЕС, и в НАТО) горите в България горяха със страшна сила, само "враждебна" Русия помогна (безплатно!) с гасенето на пожарите.

През 12.2016 в България гърми взрив, приписван на цистерни. Причината е друга, разбира се. Но има жертви.

ЕС, и НАТО мълчат. Никой не помага. Само Унгария (сочена за гадния отцепник от правоверните в ЕС и НАТО държави) предложи помощ. Борисов отказа (?!).

Само Унгария. "Лошият" Виктор Орбан. Никоя западноевропейска страна не предложи помощ.

Предлагат помощ и Израел, и Турция, но те не са в ЕС.

Борисов отказва и на тях. Горд, може би. Сам може всичко.

И, замислете се...защо отказва помощ Борисов? Може би, защото е лесно сами да се справим?

Според мен причината е друга - не иска чужди познавачи и очи да видят това, което е истината за Хитрино.

Борисов може да повлияе на българоезичните СМРАД-ове какво да пишат и казват за Хитрино. Ако той е недостатъчен, ще го кажат от Козяк 16 направо на собствениците на телевизии. Те ще пробутат правоверната версия.

Но е очевидно, че

- за страните от ЕС (с единични изключения) ние не сме хора.

- ЕС не е никакъв съюз на равноправни партньори

- В Хитрино причината за катастрофата не е взрив на цистерни поради технически или организационни грешки и грехове.

- причината е известна на Борисов, и той е уплашен. И е инструктиран да не се допускат твърде много знаещи и образовани хора там.

Защото причината е друга. И тя е най-вероятно управляем терористичен акт, разработен от чуждестранна спец-служба.

Георги Манолов, като специалист вече публично заяви, че списъка от предложени или предположени версии за "аварията" са несъстоятелни, и взрив на цистерна няма.

 

Георги Манолов

Повече от 10 години извършвах технически надзор на ГСИ.

Погледнете си паспортите на АГУ-тата и ще видите името ми или ИНФЛЕКС ООД.

Цистерна с пропан-бутан не може да се взриви!

Взривоопасната концентрация пропан-бутан - въздух е от 2-9%! В цистерната налягането е около 8-10 атм , спука ли се цистерната, газта ще гори на разстояние от пробойната. Нарича се стоящ пламък. Разлятия пропан-бутан гори, няма как да се взриви! 

Втечнения пропан-бутана е по-тежък от въздуха и по-лек от водата.От течно до газообразно състояние пропан-бутана увеличава обема си 260 пъти и трябва да се смеси с въздух в съотношение 7% газ към –93% обемни единици въздух. Този процес иска време и затворен обем.Времето е студено и изпарението е бавно. Как да се получи взрив при тези условия? Няма как!

Взривната вълна е разместила леглата на хората в Шумен, на 20 километра.

Какво може да предизвика ударна вълна на 20 километра?

Едва ли ще научим причината.

Тогава?

Ето така се цепи ПЪЛЕН резервоар за АГУ без ПРЕДПАЗЕН клапан, нагрят от слънцето. БЕЗ ВЗРИВ, дори да има ИСКРА, само дето багажника на автомобила се пълни с течен пропан бутан.

Ако има искра, ще има пожар но не ВЗРИВ.

Взрив има, когато взривоопасна смес се взриви в затворен обем, съобразен с количеството взривоопасна смес. На открито енергията от този взрив е нищожна и няма да размести леглата на хората на 20 км, разстояние, дори да е ЖП цистерна.

Ако резервоара е пълен до 1/3, автомобила ще изгори, но резервоара ще остане цял, защото газообразната фракция вътре не може да достигне до налягане за разрушаване.

Аналогията с цистерната е пълна, но с различен мащаб.

 

Kalin Simeonov 

Разбира се, че всички горливи газове могат да експлоадират. Ударната вълна е много силна, особено при въпросните обеми. Ако е имало теч от някоя цистерна (имаше такива коментари), е необходима една искра за да се запали изтичащия газ. Следва това:

https://www.youtube.com/watch?v=Lr15rPHEmeQ

Доктор по химия съм и работя в химическата индустрия, като се занимавам с производствена сигурност ежедневно. Нямам против вашите конспирации, щом ви харесва поддържате ги, но бъдете обективни с възможност та за подобни инциденти. Захар също се взривява, апропо.

Пламен Пасков

И тук: https://www.facebook.com/Plamen…/videos/584222491770458/
Въпрос - само аз ли НЕ виждам нито една пръсната цистерна?
Как и какво тогава се е взривило? И откъде?

Kalin Simeonov

Взривената цистерна не би трябвало да я виждаме. Нея я няма, тя се е пръснала.някъде по телевизиите (не помня по коя) видях колела отделени от други носещи ходови конструкции. Обшивката на цистерната се е превърнала в милион проектили, каквито са водени от хорицата в болниците. Просто един много, много тъжен инцидент...

Georgi Kacarov
НАЙ-ПОСЛЕ!! Г-н Пасков изплю камъчето!Било "управляем терористичен акт"! Ще чакаме да ни обясни по какво се различава от неуправляемия! :) Какво още? Американците щели да направят всичко възможно да се скрие истината. Ерго, не са го организирали те! Кой тогава? Чия е тази "чуждестранна спец-служба"? Кой е виновен? Турците? Не ми се вярва! Те си имат достатъчно грижи в Сирия и със кюрдите. Докато гърмят бомби в Истамбул и и Източна Турция, да тръгнат да правят атентати в България, и то в турско село!? Абсурд! Вечните виновни -евреите? Изключено! Кой остава тогава? А, сетих се-имигрантите с "изцъклените погледи"! :) Ама и тук нещо не се връзва! Нали, според г-н Пасков, тъкмо aмериканците щели да "мобилизират, въоръжат, мотивират, и контролират" същите тези имигранти за да сеят терор в България!? А пък сега ще крият, че в Хитрино има "управляем терористичен акт"! Нищо не разбирам! Дано г-н Пасков ни обясни какво точно се случва! :)