Коалиция ''Балканска демократична лига''

 учредиха алтернативни на ДПС формации

Източник: Plovdiv24.bg    09:40 / 21.03.2005      

Пет организации, определящи себе си като алтернативни на ДПС, учредиха в Хасково коалиция "Балканска демократична лига". Във форума участваха около 800 делегати от страната и близо 50 гости от Турция, съобщи на Осман Октай, лидер на движение "Демократично крило" - една от организациите, включили се в новата коалиция заедно със Съюз на балканските турци, Национален защитен център "Хакикат", Демократична лига и Партия за демокрация и справедливост. 

В този състав формацията ще участва в предстоящите парламентарни избори. Девизът на коалицията ще бъде "За свободна личност, организирано общество, демократична държава чрез социално-икономическа и политическа интеграция на малцинствата в България". Сред предизборните послания на новата формация са борбата срещу корупцията и престъпността, утвърждаване авторитета на държавата и институциите, провеждане на социална и хуманитарна политика, насочена към човека и рисковите групи в обществото, както и подкрепа и защита на частната инициатива и местното производство. 

Емблемата на коалицията ще бъдат две преплетени ръце, като символ на обединението и единството в една многоетническа държава, в която всички заедно трябва да работят за силна България в обединена Европа. В България дейността на коалицията ще се координира от Осман Октай, а в Турция - от Сейхан Тюркан, председател на Съюза на балканските турци.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Koaliciya-Balkanska-demokratichna-liga-uchrediha-alternativni-na-DPS-formacii-5311

 

Председателят на БДЛ Кемил Рамадан участва като кандидат за президент в изборите през 2016 г.