Нехайството ни роди “Атака”


        - Уважаеми г-н Кало, какво представлява феноменът "Атака"?

- За "Атака" гласува огромно количество от българското население. Това не са лумпени, не са скинари. Но да дъвчем "Атака", е безсмислено. Мисля, че когато обстановката формира бели политически петна, те вече не могат да остават празни. Ако не беше "Атака", някой друг щеше да се възползва от това празно поле.

 

- Как се образува то?

- То е резултат от пълното нехайство на политическата класа и на медиите за трите основни проблема, които изведоха "Атака" напред. Първо, това е проблемът с циганското малцинство. Вторият проблем е очевидното нарушаване на така наречения български етнически модел, който го няма, каквото и да се твърди в публичното пространство. И трето, това е премълчаваният проблем с плюсовете и минусите от европейския път на България.


        - Забелязах, че освен политическата класа, обвинихте и медиите. Къде се провалихме според вас?

- Става дума за медийно отсъствие на проблемите. Да започнем все пак с властта. Вижте програмите на партиите, как фигурират тези проблеми там. Фигурира абсурдното понятие интегриране на малцинствата. На кои малцинства? Ами евреите са сто процента интегрирани! Те са неразличими в българското общество, за добро или за зло. Но партиите си държат на своето - да интегрират малцинствата. Ама как? Да сте видели една партийна програма за интегриране на ромското малцинство?

Целия текст на интервюто вижте тук >>>>>>>>>>>>>>>>>>