25 юни 2024г.

Ден на моряка. Ден на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС)

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Московски призна - "Бистришките тигри" са летели с правителствения самолет

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/08/15/1888328_moskovski_prizna_che_tigrite_na_borisov_sa_leteli_s/?ref=novo24

Министърът на транспорта Ивайло Московски призна в интервю за ТВ7, че отборът на "Бистришките тигри" е летял с правителствения самолет Ербъс до Варна, където е играл приятелски мач. Участие в мача е взел и премиерът Бойко Борисов, който играе като централен нападател в отбора от Бистрица.

Разкритието, че отборът на премиера е летял с Авиоотряд 28, направи в днешния си брой в. "Преса". Според вестника сметката за полета била платена от депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Със същия полет пристигнали съперниците от футболен клуб "Чавдар" Етрополе. Срещата се е играла в края на юли на стадион "Тича" във Варна, а премиерът Борисов е играл цял мач.

Според "Преса" причина за полета била загуба на премиера при игра на карти на вързано в Евксиноград. Борисов обещал да изпълни едно желание на съперника си - депутат от ГЕРБ. Победителят поискал премиерът да играе с "Витоша" Бистрица срещу "Чавдар" Етрополе, на който Емил Димитров е почетен президент. Пред изданието Димитров определя като "небивалици" твърденията за играта на карти и обяснява, че мачът бил част от предсезонната подготовка на двата тима.

"Както всички знаете, правителственият самолет многократно е бил ползван за хуманитарни нужди. Многократно е бил ползван и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори", заяви Московски. Според него има процедура, която изчислява какъв е разходът, услугата се фактурира и се заплаща. "Доколкото аз съм запознат, фактурата е разплатена, услугата е абсолютно 100% заплатена, законна", каза Московски.

"Можете да бъдете абсолютно убедени, че съвсем законно е извършена тази услуга и разплатена по абсолютно законен начин. Всеки футболен отбор си разполага с бюджет за своята подготовка и всеки един отбор си избира начина къде да си играе", добави Московски в предаването на водещия Николай Бареков.