Арестуваха мутрата Гошо Гърдата (януари 2014)

, замесен в атентат срещу Васил Качиков

Босът на силовата групировка "777" Атанас Мъндев и главорезите му заградиха съдебната палата

14:10 | 24.01.2014Дата

Автор: Ивайло Крачунов

 

Eксклузивно и само в ПИК! Арестуваха мутрата Гошо Гърдата, замесен в атентат срещу Васил Качиков
Дата
 

 

Сливенският главорез Георги Георгиев-Гошо Гърдата е бил арестуван вчера по обвинение за тартор на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, научи експлузивно ПИК.

Грамадният бабаит, който е сочен за ключов играч в силовата групировка "777" се прочу при първия опит за атентат срещу Васил Качиков на 16 юни м.г. Тогава Гърдата придружаваше Кольо Стоилов-Каруцата, който опита да застреля Качиков, но пистолета му бе избит в последния момент.

Георги Георгиев е на 29 години и е възпитаник на спортно училище „Димитър Рохов“ в Града на стоте войводи. До миналата година се е състезавал за немски клубен отбор в град Бад Кроиснах, който е недалеч от Франкфурт. Прякорът Гърдата му е лепнат още в ранните детски години.

Твърди се, че освен от спорта той се препитава и от търговия с дрога. 

За момента той е задържан за 24 часа.

В момента босът на 777 Атанас Мъндев и десетина негови дебеловрати келеши са се подредили като борове около съдебната палата в Сливен, вероятно за да подскажат на съдиите, че ако не пуснат Гърдата ще им се случи нещо много неприятно.

След пускането му от затвора Мъндев шества победоносно в родния си Сливен и се фука с лъскав джип "Туарег". Около него неизменно са и бодигардовете му.

http://pik.bg/