Стефан Софиянски

Публикувано в 19.02.2013

Не е вярно, че целият свят е в криза. Турция, Китай, Полша, Естония - не са в криза или преодоляха бързо кризата. Причината за кризата у нас не е външна криза, а слабото управление на правителството.

Това, което бе различно при служебното правителство 1997 г. е, че ние имахме настроение да работим и знаехме какво трябва да правим. Ние имахме подкрепата на хората, които ни вярваха. Днес няма обществен двигател. не ти вярват хората, това е проблема на днешното правителство, това е разликата със служебното правителство от 1997 г.

От 2007 до 2013 г. вече две поредни правителства не можаха да използват предимствата на новата обществено икономическа система - членството ни в НАТО и в Европейския съюз.

Най-страшното от управлението на Борисов е, че той ще върне БСП на власт.

Десните трябва да се обединим около принципи и идеи. Как ще се явим на изборите е технически въпрос. По-важно е да знаем какво правим. Лошо ще бъде ако десните не прекрачим 10 процента.

Следващото правителство ще е коалиционно. Ще трябва да се отиде до един по-широк формат на управление.

ГЕРБ и БСП трябва да бъдат елиминирани защото те носят вината за това, че България не успя да използва възможностите си като член на Европейския съюз.

Интервю на Ива Николова за НБТ, 16.02.2013 г. 

Публикувано в 19.02.2013