Балканска демократична лига

 

"Пет организации, определящи себе си като алтернативни на ДПС, учредиха в Хасково коалиция "Балканска демократична лига". Във форума участваха около 800 делегати от страната и близо 50 гости от Турция, съобщи Осман Октай, лидер на движение "Демократично крило" - една от организациите, включили се в новата коалиция заедно със Съюз на балканските турци, Национален защитен център "Хакикат", Демократична лига и Партия за демокрация и справедливост. В този състав формацията ще участва в предстоящите парламентарни избори. Девизът на коалицията ще бъде "За свободна личност, организирано общество, демократична държава чрез социално-икономическа и политическа интеграция на малцинствата в България". Сред предизборните послания на новата формация са борбата срещу корупцията и престъпността, утвърждаване авторитета на държавата и институциите, провеждане на социална и хуманитарна политика, насочена към човека и рисковите групи в обществото, както и подкрепа и защита на частната инициатива и местното производство. Емблемата на коалицията ще бъдат две преплетени ръце, като символ на обединението и единството в една многоетническа държава, в която всички заедно трябва да работят за силна България в обединена Европа. В България дейността на коалицията ще се координира от Осман Октай, а в Турция - от Сейхан Тюркан, председател на Съюза на балканските турци."

Източник: Plovdiv24.bg

21.03.2005

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Koaliciya-Balkanska-demokratichna-liga-uchrediha-alternativni-na-DPS-formacii-5311

 

Заместник-председателят на БДЛ Кемил Рамадан е регистриран за участие в президентските изборите през ноември 2016 г.

 

Председател на фондация “Мериям” за подпомагане на бедни и болни хора.

Ето как се определя самият Кемил Рамадан - Кемал

„Бизнесмен, собственик на автокъщи и автомивки "Маджестик", фондация "Мериям", "Хейло" ЕООД, "Лайт Клининг", "Маджестик Ауто", вилни селища "Маджестик Хаузес", международния сайт за аукционни стоки - www.crown - antique.com и е най - големият производител на пъстърва в Европа с производство над 50 млн. пъстърви на сезон. Помагал е на редица хора в неравностойно положение без значение от каква религия и етнос са. Родоен е във Велинград от семейство на българо-мохамедани, изповядващи исляма. В историята се доказва, че българо-мохамеданите са с най-чисти български корени. Не е членувал в мутренските организации СИК и ВИС и не е бил агент на ДС. В световен мащаб се познава лично с Рамзан Кадиров, шейха на Дубай - Мохамед, собственика на Манчестър сити - шейх Мансур, който е упълномощил Кемал да бъде представител на най-богатия фонд в света - "Абу Да Би Инвестмънт", чийто оборт възлиза на $ 700 млрд. годишно. В близки отношения е и с най-богатия руснак - Алишер Османов и Ринат Ахмедов и редица милиардери хора по целия свят. Има проекти за построяване на много заводи за производство на картофено брашно и други в България, които възлизат на над 100 млр. безвъзмедни долара, а не кредити, както сега правят провалилите се управляващи.

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БНО "БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ"“

http://www.bnews.bg/article/208387