| НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ | ПОЛИТИКА ПО ОТБРАНАТА НА СТРАНАТА
 
Искането на БСП за изтегляне от Ирак е лошо послание към партньорите ни, каза проф. Венко Александров
 
 1 септември 2004 | 13:04 | Агенция "Фокус"
София. Искането на БСП за изтегляне на нашия контингент от Ирак е лошо послание към партньорите ни, каза за Агенция Фокус проф. Венко Александров, председател на парламентарната комисия по външна политика, отбрана и сигурност. На утрешното първо заседание за новия поетически сезон на комисията ще бъде разисквано искането на лидера на БСП Сергей Станишев и група народни представители за изтегляне на българския контингент от Ирак след Нова Година. Според проф. Венко Александров, тези искания не са съобразени с международната обстановка и най-вече терористичните актове в Русия. Освен този въпрос на утрешното заседание на комисията ще бъдат чути и докладите на министър Николай Свинаров, представители на Генералния щаб на Българската армия и военното разузнаване, както и на външния министър за актуалното състояние в Ирак, в контекста на атентатите в Русия, както и на ултиматумите, които получи Франция във връзка с взетите заложници, каза още проф. Венко Александров. Според него е съвсем очевидно, че претенциите на терористите стават безогледни. Проф. Венко Александров допълни, че тези събития трябва да са един много сериозен мотив за обединение на всички държави от антитерористичната коалиция.
На утрешното заседание на комисията по външна политика, отбрана и сигурност ще бъде обсъдено ратифицирането на седем договора.
Една от най-важните ратификации е договорът за свободна търговия с Молдова, предвид на предстоящото посещение на президента ни в Молдова, каза още проф. Венко Александров. Той допълни, че ще бъде разгледано и споразумението за това при какви условия ще работят нашите представители в Интерпол.
 


 


Войната в Ирак

Copyright 1998-2019  OMDA Ltd. Всички права запазени