http://www.focus-news.net/?id=s1048

 

Чернев без имунитет?

 

17 май 2006 | 00:50 |

 

Софийската районна прокуратура (СРП) е предложила на главния прокурор Борис Велчев да направи искане до Народното събрание за снемане на имунитета на депутата Павел Чернев. Поводът - побоят на Павел Чернев над членове на Български национален съюз пред централния вход на телевизия СКАТ на 7 февруари тази година. Чернев беше категоричен, че няма да се откаже от имунитета си, защото “всеки втори на улицата може да реши, че е бил бит от мене и ние трябва всеки ден да си сваляме имунитетите”.
От Български национален съюз пък заявиха, че Павел Чернев е “един объркан човек”, защото постоянно сменял версиите си по случая и давал лъжливи показания.Агенция “Фокус”
Прокуратурата предлага да бъде снет имунитетът на Павел Чернев

Софийската районна прокуратура (СРП) е предложила на главния прокурор на Република България да направи искане до Народното събрание за снемане на имунитета на народния представител Павел Чернев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Повод за предложението е приключилото дознание № 391/2006г. по описа на 07 РПУ- София, прокурорска преписка № 8796/2006г. по описа на СРП, по която са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно преследване по чл.325, ал.1 от НК - хулиганство и по чл.131, ал.1, т.12 от НК- за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Ивайло Дачов.
Главният прокурор е възложил на прокурори от ВКП да се запознаят със събраните материали по делото с оглед преценка на основателността на предложението на СРП.

Агенция "Фокус" припомня:
На 7 февруари 2006 година около 20.30 часа пред централния вход на телевизия СКАТ заместник-председателят на партия “Атака” и депутат Павел Чернев собственоръчно пребива и малтретира членове на политическия съвет на Български национален съюз. Освен собствените си юмруци, той използва услугите на още четирима души, които според БНС са “квалифицирани специалисти в боя”.
Инцидентът се случва след като Андриана Митева (27 г.), и Ивайло Дачов (35 г.) от Български национален съюз излизат от телевизията след участие в коментарната рубрика “Дискусионно студио” на журналиста Теодор Ангелов.
Темата на дискусията е отзвукът от убийството на двете момичета от Пазарджик и отношението на младите патриоти към това.
Журналистът от СКАТ става неволен свидетел на началото на побоя, след като е наруган от Чернев. Депутатът му поисква сметка защо допуска хора от Български национален съюз да участват в СКАТ, заявявайки, че това кой говори по тази телевизия определя “Атака”. След това Теодор Ангелов е изгонен от биячите.
В продължение на 20 минути четиримата биячи, предвождани от Чернев нанасят удари в областта на главата, краката и тялото на Ивайло Дачов, докато петият държи Андриана с извити ръце с предупреждение, че ако вика, ще бъде “изкормена”.
В следствие на побоя човекът от Български национален съюз е със средни телесни повреди и комоцио.
Андриана Митева е ръководител на Хуманитарния корпус към Български национален съюз от три години. Тя инициира и организира акциите по събиране на помощи за бедни възрастни хора и за нашите сънародници в Западните покрайнини. Освен това Андриана отговаря и за връзките на Български национален съюз с медиите.
Ивайло Дачов отскоро отговаря за политическата дейност на Български национален съюз и координира работата по регистрацията на новото политическо движение, която се чака скоро. Работи по проекта Референдум “За Българокрация в политиката”. Бивш журналист е и е специалист по маркетинг и реклама. Преди 2 г. е един от организаторите на кампанията “Да издигнем знамето в училище”, подкрепена от президента Първанов. След тази кампания в над 500 български училища са поставени пилони и български знамена.

Агенция “Фокус”
Няма да се откажа от имунитета си, заяви Павел Чернев

Все още главният прокурор не ми е поискал имунитета, имаме само предложение на Софийската районна прокуратура. Това заяви пред Агенция "Фокус" независимият депутат Павел Чернев, по повод предложението на Софийската районна прокуратура до главния прокурор да направи искане до Народното събрание за снемане на имунитета на Чернев.
Този казус е с известна юридическа сложност и затова с него трябва да се занимаят юристи, коментира още депутатът.
Той заяви категорично, че няма да се откаже от имунитета си, защото “всеки втори на улицата може да реши, че е бил бит от мене и ние трябва всеки ден да си сваляме имунитетите”.
Чернев допълни, че трябва да се действа по закон, а прокуратурата знае закона и ще го спази.

Агенция “Фокус”
Павел Чернев дал противоречиви показания и за побоя на 7 февруари, според Ивайло Дачов

Искането на имунитета на депутата Павел Чернев показва, че има някакво движение по нашия случай. Това заяви пред Агенция “Фокус” Ивайло Дачов от Български национален съюз по повод искането на Софийската районна прокуратура да бъде снет имунитетът на Павел Чернев за хулиганска проява. “Преди две седмици бяхме на разпознаване по снимка и очна ставка на Павел Чернев, заедно с Андриана Митева, и ние го разпознахме”, обясни Ивайло Дачов. И допълни, че искането на имунитета на Чернев показвало, че има някакво движение по техния случай, при който на 7 февруари т.г. Павел Чернев е нанесъл побой на членове на БНС пред офиса на телевизия СКАТ. По думите на Дачов - той е очаквал да се случи нещо такова. “Моето впечатление е, че след случая на магистрала “Тракия” се работи много активно по нашия сигнал. Знаете, че беше прекратено производството, след това възобновено с заповед на градския прокурор”, каза още Ивайло Дачов. Според него това, което се случвало, не било учудващо, а закономерно.
“Вярвам, че държавата ще си застане на мястото и ще призове Павел Чернев съвсем редовно, не като свидетел, а като обвиняем”, заяви Дачов.
Според него, за да се поиска имунитетът на Чернев, това означавало, че хората, които са станали свидетели на случката, са “видели сериозността на положението” и са дали своите показания. “За мен това е много вероятно, не мога да го твърдя на 100%, но най-вероятно е така”, допълни Дачов.
По думите му - Чернев бил дал няколко “много противоречиви сведения” след случката. “Той първо каза, че не е ме е виждал. След това каза, че е дошъл да ни каже “Здравейте”, след това някакви хора казаха, че сме си разменили остри реплики и нищо повече”, обясни Дачов. И допълни, че по време на очната ставка Павел Чернев бил казал пред следователя от 7-мо РПУ, че изобщо не е бил пред телевизия СКАТ онази вечер. “Смятам, че ще си плати цената, защото не дава едни и същи показания. Павел Чернев е един много объркан човек, който според мен е доста притеснен и затова дава толкова различни показания”, заяви Ивайло Дачов. Той каза още, че няма за какво да се притеснява и, че Павел Чернев е човекът, който трябва да се притеснява.

БТВ – Новините – 19.30
Софийската районна прокуратура е предложила на главния прокурор да направи искане до парламента за сваляне на имунитета на депутата Павел Чернев

Софийската районна прокуратура е предложила на главния прокурор да направи искане до парламента за сваляне на имунитета на депутата Павел Чернев. Повод за предложението е приключилото полицейско дознание за причиняването на лека телесна повреда по хулигански подбуди.
На 8 февруари тази година от Българския национален съюз (БНС) обявиха, че депутатът Павел Чернев е участвал в побой над един от техните членове. Пострадалият Ивайло Дачов е подал жалба в полицията след инцидента с обвинения, че е ритан и блъскан от Чернев. По този случай няколко месеца по-късно Софийската районна прокуратура иска имунитета на депутата от “Атака” Павел Чернев.
Самият той каза днес за бТВ, че е в болнични и коментира, че очаква от главния прокурор спазване на закона.
Павел Чернев, депутат от “Атака”: Това беше случай, в който от БНС се отделяха от “Атака”, в който имаше много сериозни търкания между двете структури и имаше доста прехвърчане на искри между двата лагера. Нито тогава, нито после, нито никога аз не съм участвал в хулигански действия и побоища. Това мога да Ви го кажа със сигурност.
Водещ: Склонен ли сте сам да свалите имунитета си?
Павел Чернев: Аз няма да правя услуга на разни обществени тежнения или на възмутени групи граждани, за да не бъде спазен законът. Не. Ще искам законът да се спази стриктно.
Това е второто искане за сваляне на имунитет на депутат от “Атака”. На 28 април главният прокурор поиска имунитета на лидера на “Атака” Волен Сидеров с три обвинения: за лъжесвидетелстване по случая с инцидента на 7 април тази година на автомагистрала “Тракия”, когато беше извършен побой над 22-годишнен студент. Веднага след този инцидент Павел Чернев беше обвинен в хулиганство, но по-късно стана ясно, че побоят над 22-годишния студент е нанесен от шофьора на Волен Сидеров.

БНТ - По света и у нас – 20.00
Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор Борис Велчев да поиска от НС да свали имунитета на депутата от “Атака” Павел Чернев.

Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор Борис Велчев да поиска от НС да свали имунитета на депутата от “Атака” Павел Чернев. Повод за предложението е приключилата проверка за инцидента, станал на 7 февруари тази година пред входа на телевизия “Скат”. Според прокуратурата тогава Чернев е нанесъл побой на един от лидерите на Български национален съюз Ивайло Дачов, който участва в телевизионно предаване. Павел Чернев каза, че няма да се откаже доброволно от имунитета си и ще настоява парламентарна комисия да разгледа искането. Чернев го определи като неочаквано и странно.
Павел Чернев: По никакъв начин не се чувствам виновен за този инцидент и не желая да го коментирам в тази насока, защото започвам вече да се чувствам не добре от коментирането, че не съм виновен, както и за магистрала “Тракия”. Утре пак за едно неправилно паркиране ли ще ме влачите и ще ви занимават и Вас? Това ли е най-важното?
Според прокуратурата има достатъчно данни срещу Чернев да започне наказателно преследване за причиняване на лека телесна повреда на Ивайло Дачов по хулигански подбуди. Главният прокурор е възложил на прокурори от ВКС да се запознаят със събраните материали по делото и да преценят дали има основание да се иска имунитета на Павел Чернев.

Дарик радио – Вечерна основна емисия – 18:00
Софийската районна прокуратура внесе предложение до главния прокурор да поиска снемане на имунитета на Павел Чернев

Софийската районна прокуратура внесе предложение до главния прокурор да поиска снемане на имунитета на депутата от Атака Павел Чернев. Предложението е заради побоя над Ивайло Дачов, който оглави новосъздадената партия “Гвардия”. Софийската районна прокуратура е внесла предложението до главния прокурор по повод приключилото дознание за побоя над Ивайло Дачов преди година пред офиса на телевизия „Скат”. Разследването е направено от 7 районно управление в столицата. По дознанието са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно производство срещу депутата от Атака Павел Чернев, нанесъл побоя над Ивайло Дачов. Те са по два текста по Наказателния кодекс: за хулиганство, за което се предвижда до 5 години затвор и за лека телесна повреда. Главният прокурор е възложил на прокурори от Върховната касационна прокуратура да се запознаят със събраните материали, за да се прецени дали има основание да се внесе в Народното събрание предложение за снемане на имунитета на Павел Чернев. Главният прокурор се срещна с депутата от ОДС Надежда Михайлова, която за втори път внесе сигнал срещу кмета на Гълъбово срещу това, че се източва бюджетът на общината чрез 12-те му частни фирми.

БНР – Централен осведомителен бюлетин – 19:00
Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор Борис Велчев да бъде свален имунитетът на народния представител Павел Чернев

Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор Борис Велчев да бъде свален имунитетът на народния представител Павел Чернев. Според прокуратурата са налице достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно преследване срещу Чернев по два текста от Наказателния кодекс: за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на Ивайло Дачов.
Главният прокурор Борис Велчев е възложил на прокурори от Върховната касационна прокуратура да се запознаят със събраните материали по случая, след което ще информира за крайното си становище да поиска или не имунитета на Павел Чернев.
Самият депутат от “Атака” Павел Чернев определи като крайно неочаквано и странно действие искането на главния прокурор за снемане на имунитета му. “Изненадан съм от непочитането на закона, ще обмисля действията си и засега няма да коментирам”, каза той. Чернев беше категоричен, че сам няма да подаде заявление за снемане на имунитета.

Прокурори поискаха имунитета на Чернев
Не съм нанасял побой и не съм присъствал на такъв, категоричен е депутатът
Главният прокурор Борис Велчев да поиска от Народното събрание имунитета на депутата от " Атака" Павел Чернев, защото срещу него са събрани достатъчно доказателства за престъпление.
Това написаха вчера до обвинител номер едно от Софийската районна прокуратура, съобщиха вчера от пресцентъра на ВКП. Искането е заради побоя на Ивайло Дачов и заплахи срещу Адриана Митева от Националистическа партия "Гвардия" пред студиото на телевизия "СКАТ" в столицата на 7 февруари т.г. Според жалбата на пострадалите, Чернев и 4-ма мъже са нанесли побой на Ивайло. Повод за предложението на прокурорите е приключилото дознание и преписката, по която са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно преследване за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на Ивайло Дачов от Чернев.
Борис Велчев е възложил на екип прокурори от ВКП да се запознаят със събраните материали по делото, за да преценят дали предложението е основателно, пише в съобщението на прокуратурата. Засега съм в очакване на решението на обвинител номер едно, коментира вчера Павел Чернев. Искането не е задължително да бъде уважено, нито пък е задължително да бъде уважено в този му вид. За мен е важно прокуратурата добре да си свърши работата и добре да прочете законите и конституцията. Ще се радвам, ако ги спазят и този път това да не е само на думи, обясни депутатът. Чернев заяви категорично: Не съм нанасял побой, нито съм присъствал на такъв или на някакви пререкания с въпросните лица. „За мен искането не е изненада. След като дознанието бе възобновено, станах свидетел на много сериозна активност от страна на следователя в 7-о районно. Бяхме извикани с Адриана да разпознаем Чернев, имахме и очна ставка. На нея ми се видя много притеснен", разказа Дачов. Според него депутатът предложил нова версия - че изобщо не бил пред тв СКАТ. „Преди пред няколко вестника твърдеше, че бил, но за малко, че само ми казал здрасти, после пък, че сме си разменили остри реплики, но нямало побой. Не е чудно след тези противоречия да го призоват като обвиняем, а не само като свидетел. Аз не тържествувам от такава развръзка, но за подобни деяния всеки трябва да си получи заслуженото. Нека просто държавата си свърши работата", коментира гвардеецът.
в. "24 часа" - стр. 5

Умуват за имунитета на Чернев
Софийската районна прокуратура е предложила на главния прокурор Борис Велчев да отправи искане до парламента за снемане на имунитета на депутата Павел Чернев. Повод е приключилото дознание в столичното 7-о РПУ, както и прокурорска преписка. По тях били събрани доказателства за започване на наказателно преследване за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на Ивайло Дачов.
Обвинител №1 Борис Велчев е възложил на прокурори от ВКП да се запознаят с материалите и да преценят дали да се поиска имунитетът на Чернев за побой над Да1ов на 7 февруари пред студио на телевизия СКАТ.
Вчера Чернев определи като „крайно неочаквано и странно" намерението за снемане на имунитета му. Той бе категоричен, че няма да подава заявление, за да се откаже сам от депутатската си защита.
в. "Труд" - стр. 7

Искат имунитета на Чернев, той прави нова партия
Виктория ПЕНКОВА

"Атака" жестоко се разпада, категоричен бе депутатът
Софийската районна прокуратура е предложила на главния прокурор Борис Велчев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на народния представител Павел Чернев, стана ясно вчера. Повод за предложението е скандалния случай в който Чернев преби двама души пред телевизия "Скат". Единият от битите е лидерът на новата партия "Гвардия" на когото бяха нанесени леки телесни повреди. Главният прокурор е възложи на прокурори от Върховната касационна прокуратура да се запознаят със събраните материали по делото и да преценят основателността на предложението на Софийската районна прокуратура
"Възможно е прокуратурата да поиска сваляне на имунитета ми, но въпросът е как ще мотивира това свое искане", коментира специално за ДУМА Павел Чернев. За момента обаче той предпочитал да изчака официалното изявление на Борис Велчев преди подробно да коментира случая. "До момента има установени някакви факти за мое участие в някакъв инцидент, но аз съм категоричен, че не съм участвал в него", заяви той. Поради тази причина Чернев сподели, че не изключвал и възможността това да е поръчка, въпреки, че не му се искало да е така. "Надявам се, че галвния прокурор ще си върши добре работата и няма да се оставя да бъде вкарван в някакви сценарии", изрази надежда Чернев. На въпрос на ДУМА възможно ли е Волен Сидеров да отмъщава за скандала на магистрала "Тракия" депутатът коментира, че ръцете на вожда са "прекалено къси за подобна работа". "Според мен това е иннерция от "Тракия", когато някой е поискал да види какво още може да му се спретне на Чернев", поожали се той. Според него е много трудно да се докажат леките телесни повреди, както и подбудите за подобно хулиганско деяни, но целта в крайна сметка била да се разрази скандал. Въпреки подозренията си обаче Чернев отново не изключи, че вероятно целия хаос около този инцидент пред "Скат" е бюрократична инерция.
Освен темата за имунитета си, пред ДУМА Чернев коментира и ситуацията в която се намира неговата бивши партия. "Атака" жестоко се разпада, но от това нямало да спечели никой", категоричен бе депутатът. Той издаде, че замисля да прави своя партия, но изчаква да минат скандалите около него. "Все още не е ясно името на формированието, но има много сериозна подкрепа", коментира Чернев.
в. "Дума" - стр. 5

Велчев обмисля да поиска имунитета на Чернев
Софийската районна прокуратура внесе предложение до главния прокурор да поиска снемане на имунитета на депутата от Атака Павел Чернев. Предложението е заради побоя над Ивайло Дачов, който оглави новосъздадената партия Гвардия.
Софийската районна прокуратура е внесла предложението до главния прокурор по повод приключилото дознание за побоя над Ивайло Дацов преди година пред офиса на телевизия "Скат". Разследването е направено от 7 районно управление в столицата. По дознанието са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно производство срещу депутата от Атака Павел Чернев, нанесъл побоя над Ивайло Дацов. Те са по два текста по наказателния кодекс. За хулиганство, за което се предвижда до 5 години затвор и за лека телесна повреда. Главният прокурор е възложил на прокурори от Върховната касационна прокуратура да се запознаят със събраните материали, за да се прецени дали има основание да се внесе в Народното събрание предложение за снемане на имунитета на Павел Чернев. Такава е съдбата на предателите. Като ги употребят куклуводите, им режат главата, коментираха депутати от партия АТАКА. За поръчковите си обвинения срещу Сидеров Чернев е получил 300 000 евро, твърдят отлично информирани. Ден след изявленията си във всички медии, в които отвсякъде видният депутат се изкара жертва на Сидеров и направи всичко възможно той да бъде подведен под съдебна отговорност, Чернев се появи с нова шкода на парламентарния паркинг. Преди това той редовно се оплаквал пред колеги, че няма пари да смени накладките на старото си пежо. Освен да натопи лидера на АТАКА, Чернев е трябвало да разбие и парламентарната група на националистите. Той обаче не се справи със задачата и затова сега поръчителите му го наказват, е категоричното мнение на депутатите от парламентарната група на АТАКА.
в. "Атака" – стр. 2

Свалят имунитета и на Павел Чернев
Борислава РАДОЕВА

Предложение за снемане на имунитета на Павел Чернев от "Атака" изпрати Софийската районна прокуратура до главния обвинител Борис Велчев вчера. В него е посочено, че депутатът трябва да бъде разследван за побоя пред телевизия СКАТ от началото на февруари т.г. Тогава Ивайло Дачов и Андриана Митева от Български национален съюз бяха нападнати с юмруци на излизане от телевизията, където участвали в предаване.
Според техните показания един от четиримата мъже, които са ги набили, е бил именно Павел Чернев. Дачов дори твърди, че той е бил главният бияч. Пети човек пък държал ръцете на момичето, докато траел екшънът. Причината - според хората на "Атака" тези от БНС не трябвало да участват в предавания на СКАТ.
Както "Монитор" писа, потърпевш от инцидента е бил и водещият на предаването "Дискусионно студио" Теодор Ангелов. Той си тръгнал заедно с Ивайло и Адриана от студиото и не само е станал свидетел на побоя, но и също е бил заплашен.
"К'ъв си ти да ги каниш тези", крещял Чернев в лицето на журналиста. Той заявил още, че това кой говори по тази телевизия определя "Атака", казват потърпевшите младежи.
Според прокуратурата Чернев трябва да отговаря за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда. Това обаче не може да се случи, докато той се ползва с имунитет. В тази връзка главният прокурор Борис Велчев е разпоредил на прокурори от ВКП да преценят дали предложението за Чернев е достатъчно обосновано. В случай, че има за какво, той ще го внесе в парламента.
Очаквам прокуратурата да спази и приложи правилно закона, бе лаконичният коментар на Чернев пред "Монитор". Той допълни, че е болен от вчера и в следващите две седмици няма да ходи на работа. Не смята обаче да се отказва доброволно от имунитета си.
***
Случаят можеше да потъне в архива
Разследването с побоя пред телевизия СКАТ можеше и да потъне в архива, ако не беше екшънът на магистрала "Тракия" на 7 април т.г. Към този момент дознанието за побоя на хора от БНС е прекратено с мотив липса на доказателства. След цирка с Чернев и Сидеров във връзка с магистралата обаче полицията си припомни и прекратеното дознание. Вече е влязла в сила и конституционната поправка, според която главният прокурор може да иска снемане на депутатски имунитет и за престъпление, което се наказва с по-малко от 5 години, какъвто е случаят с побоя пред телевизията. Разследването е възобновено, според прокуратурата - защото се намерили нови данни за извършено престъпление. Чернев вече е на мушката на полиция и прокуратура заради най-разнообразните версии, лансирани по случая "Тракия". Няколко дни след екшъна на магистралата в медиите се появяват и изявления на нов свидетел - Пело Стоев, приятел на Чернев. В негово лице битите пред ТВ СКАТ младежи разпознават още един участник в побоя. Съобщават го на полицията. Два дни по-късно казват, че не са много сигурни в това, но така или иначе старото разследване е възобновено. До вчера, когато приключва с мнение, че има сериозни данни за извършено престъпление и заради това Чернев трябва да се прости с имунитета си.
в. "Монитор" - стр. 5

Прокуратурата иска имунитета на Чернев
Христина ЕМИЛОВА

Софийската районна прокуратура предложи вчера на Борис Велчев да поиска имунитета на Павел Чернев от "Атака" заради побоя над Ивайло Дачов, председател на новата партия на Боян Расате "Гвардия". Инцидентът стана през февруари пред телевизия СКАТ. Разследването наскоро беше възобновено. Велчев е възложил на прокурори от ВКП да се запознаят с материалите по делото, за да прецени дали да поиска имунитета на депутата. Според обвинителите са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно производство срещу Чернев за хулиганство, за което се предвижда до 5 години затвор и за лека телесна повреда.
Това е странно и необосновано юридически действие, коментира Чернев. Депутатът обяви, че няма да се откаже сам от защитата си. Чернев беше освободен от наказателна отговорност за инцидента на магистрала "Тракия" от 7 април, заради който беше поискан имунитетът на Волен Сидеров.
в. "Новинар" – стр. 2

Искат имунитета на Чернев за побой
Таня КРАСИМИРОВА

Няма да го дам, всеки втори може да реши, че съм го ударил, опъна се депутатът
Трети депутат от "Атака" може да се раздели с имунитета си. Софийската районна прокуратура е предложила на обвинител №1 Борис Велчев да поиска от депутатите имунитета на Павел Чернев.
Събрани са достатъчно доказателства за започване на наказателно преследване срещу Чернев, смятат прокурорите. Разследването е за лека телесна повреда, която Чернев е нанесъл на Ивайло Дачов по хулигански подбуди. Инцидентът стана на 7 февруари пред офиса на телевизия СКАТ в София. Народният избраник нападна с още няколко бияча Дачов и го млати в продължение на 20 минути. Дознанието срещу депутата беше прекратено. Но в края на април зам. градският прокурор Николай Кокинов възобнови разследването. В събота битият Дачов оглави новото движение "Гвардия", създадено от отцепници от "Атака".
Главният прокурор Борис Велчев възложи вчера на прокурори от ВКП да се запознаят със събраните материали и да му докладват има ли основание да се поиска имунитетът на Чернев.
Няма да се откажа доброволно от имунитета си. Всеки втори на улицата може да реши, че е бил бит от мене, заяви Чернев. Според Дачов депутатът на няколко пъти е сменял показанията си по случая.
Досега главният прокурор е поискал имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Както и на Владимир Кузов за педофилия.
в. "Стандарт" - стр. 6


Copyright 1998-2018 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към какво пишат старите вестници"