Волен Сидеров: Турската подписка е продължение на предателската политика на предишни правителства

 
 21 февруари 2006 | 16:01
 Агенция Фокус


Лидерът на “Атака” Волен Сидеров пред Агенция “Фокус”

Фокус: Г-н Сидеров, как ще коментирате подписката от граждани на България и български изселници в Република Турция за възстановяване и регламентиране на турско национално малцинство?
Волен Сидеров:Моето мнение е, че това е един ход, който провокира федерелизиране на България. По същия начин в Македония бяха започнати искания за албански университет и редица подобни искания от страна на албанците, докато се стигна до Охридското споразумение. Така на практика Македония беше превърната от унитарна във федеративна държава. Подобно нещо се замисля за България. Този, който движи цялата работа, е инспириран и финансиран от външни за България сили. Исканията, които той поставя в тази подписка, която не знам дали е подписана от 6500 души или от 65 души, са базирани на Рамковата конвенция за правата на малцинствата.
Аз още през 1997 г., когато се подготвяше приемането й, предупреждавах за изключително опасните последствия, които ще има. Сега тази конвенция приета от предателското правителство на Костов и президента Стоянов, който лично лобира за нея, води до днешните искания за автономия. Това, което днес виждаме, не е нищо по-малко от искане за автономия. Това е сепаратизъм, дейност, която е антиконституционна и трябва да се преследва от закона. Тези нагли арогантни прояви на сепаратизъм съществуват заради предателската политика на предишните правителства - най-вече това на Иван Костов, след това на Симеон Сакскобурготски, който даде много права на ДПС и стигнахме кулминацията да се управлява България с мандата на една турска партия. Въпреки, че Мендерес Кунгюн привидно напада ДПС, подобни искания бяха развивани от активисти на ДПС много отдавна.
Фокус: Каква информация имате за такива искания?
Волен Сидеров: Имам няколко доклада на Ахмед Доган пред национални конференции на неговата партия, където се говори за мултинационална държава, Юнал Лютфи също е споменавал това няколко пъти. Това, което сега поднася този Кунгюн, е едно продължение на предателската, сепаратистка политика, която водеха предишните правителства.
Същите тези хора продължават да бъдат в парламента, правят се на демократи, на социалдемократи на леви, на десни. Те предадоха интересите на България! Към тях трябва да се обърне общественото внимание, защото те носят вината. Винаги можеш да намериш някакъв човек срещу заплащане или заради други интереси да разгърне такава дейност, въпросът е обаче, че те създадоха условията - предателската рамкова конвенция. Тогава аз и други националисти предупреждавахме, но те я приеха.
Иван Костов каза от парламентарната трибуна след приемането на конвенцията, че днес е бил погребал българският национализъм.
Днес се появяват хора, които искат автономия, утре ще се появят хора, които директно ще искат отцепване на Родопите или на други части на България и дори могат да заплашат с въоръжени стълкновения. Това го видяхме на Югозапад от нас - то беше покровителствено от Вашингтон - Джеймс Пардю работеше за албанските сепаратисти и Любчо Георгиевски го изгони за сепаратистка дейност и след това той беше пратен в България. Македонският вариант се подготвя и за нас и ние трябва да преразгледаме рамковата конвенция и тя да се денонсира. Има редица страни в Европа , които не са я приели и се водят за демократични. Тя е излишна за България и само създава условия за сепаратизъм,
Фокус: Мислите ли, че ДПС стоят зад тази подписка?
Волен Сидеров: ДПС отъпкваха тази пътека, работиха за теорията за мултинационална държава и направиха много в тази посока. Те идейно работят в една посока. Възможно е външните господари които поръчваха на ДПС, да са насочили вниманието си към нови изпълнители тъй като и Доган, и Лютфи се поизхабиха, и да търсят нови лица. Но това не значи че има идейно различие между ДПС и тази подписка.
Фокус: ВМРО поиска от прокуратурата в Казанлък проверка на дейността на Миллет Тракия? Подкрепяте ли ги?
Волен Сидеров: Подкрепяме ги. Ние в определени дейности обединяваме усилия с ВМРО.
Освен това ще изискваме изясняване на личността на този Кунгюн, който се появява със своята смешна шапка
Ще проучим чрез наши източници и канали кой инспирира и финансира , защото това не е хрумка - изведнъж седнал и се стил в “Казанлъшкото кафене”. Това е отработена постановка.
НИКОЛА ЛАЛОВ


Copyright 1998-2018 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени