/www.focus-news.net/

Осъдиха на 5 г. затвор бившия областен

управител на Варна Добрин Митев

 


 

 1 март 2004 | 16:21 | Варненски окръжен съд


Състав на Варненски окръжен съд с председател Иваничка Славкова призна за виновен в длъжностни престъпления бившият областен управител на Варненска област Добрин Митков Митев и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 5 години при общ режим. Съдът призна вината на Митев по три от повдигнатите срещу него обвинения.
При условието на продължаващо престъпление и в качеството му на областен управител той е отдал неправомерно под наем жилище от държавния фонд, намиращо се на ул.Ст. Стамболов N24,вх.б,ет.1 във Варна.
В качеството си на длъжностно лице Митев е разрешил неправомерна продажба на парцел общинска собственост 110,16 кв.м. (междублоково пространство в кв.Възраждане).
Третият пункт от обвинението, по което Митев е обявен за виновен, е неправомерното разрешение за надстрояване на магазин Техника" - държавна собственост, намиращ се на бул.Владислав Варненчик. На основание чл.302 от НПК съдът оправда Добрин Митев единствено по повдигнатото обвинение за неправомерна продажба на жилището на ул.Ст. Стамболов.
Предвиденото наказание, което съдът наложи на бившия областен управител, е в размер на 3 000 лева. Добрин Митев се лишава за 8 години от правото да заема държавна длъжност, свързана с управлението и разпореждането на държавно и общинско имущество, както и да извършва същата дейност.
Варненският окръжен съд измени и досегашната мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лв. и с днешна дата наложи на Добрин Митев мярка задържане под стража. Паричната гаранция се конфискува в полза на държавата.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на въззивен протест пред Апелативен съд-Варна в 15-дневен срок.

 

Осъденият бивш областен управител на Варненска област Добрин Митев се намира в Нова Зеландия
 
 1 март 2004 | 17:10 | БНР - Новини в 17 часа


Бившият областен управител на Варненска област Добрин Митев се намира в момента в Нова Зеландия, предаде БНР. По-рано днес беше съобщено, че състав на Варненския окръжен съд го призна за виновен в длъжностни престъпления и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 5 години при общ режим. Присъдата подлежи на обжалване.Copyright 1998-2018  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Новини в буркани"