http://www.focus-news.net/
 
За да се спестява информация по ангажиментите в преговорите с ЕС, може да се предполагат проблеми, според левицата

 
 2 юли 2004 | 10:53 | Агенция "Фокус"
Очаква се в 11 часа днес по време на традиционния парламентарен контрол да започне дебатът по въпросите, които депутатите от Парламентарната група на Коалиция “За България” поставиха миналия петък към министъра по европейските въпроси Меглена Кунева. Това каза за Агенция “Фокус” народният представител от ПГ на Коалиция “За България” Иво Атанасов. Въпросите са относно ангажиментите, поети от България по затварянето на главите, тяхното разгласяване в обществото, както и готовността да бъдат изпълнени в необходимите срокове. По думите на Иво Атанасов, днешният дебат е предизвикан от факта, че не се дава достатъчно информация по ангажиментите, които страната ни трябва да изпълнява в процеса на присъединяването към ЕС, а, за да се спестява информация, може да се предполага, че съществуват някакви проблеми.
Осем министри е поканила Парламентарната група на НДСВ за днешния дебат.
 

| НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ | ЕС
 
Искането за предоставяне на информация по ангажиментите към ЕС е условие за изпълнението им

 
 2 юли 2004 | 08:40 | БНР, "Преди всички"
Искането за предоставяне на публична информация по ангажиментите, поети в преговорния процес на България с Европейския съюз, не е просто любопитство от страна на депутатите. Става дума за нещо, което е условие за изпълнение на тези задължения. Това обясни за предаването “Преди всички” на БНР депутатът от БСП и зам.- председател на парламентарната комисия за европейска интеграция Евгени Кирилов. По думите му, основното притеснение е, че ако не се знаят окончателните договорености в преговорния процес с Европейския съюз, доста от икономическите субекти няма да са в състояние да се подготвят.
Коментарът на Евгени Кирилов беше във връзка с искането на депутати от Коалиция “За България” за разискване в Народното събрание днес на поетите ангажименти от България в преговорите по присъединяването ни към Европейския съюз и работата по тяхното разгласяване и изпълнение.
 


 

Copyright 1998-2018 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "България в ЕС"