Депутат от ДПС оглави икономическата комисия, от левицата – бюджетната

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=108338&srcpos=1

 

Народното събрание започна работата си в сряда с избор на ръководство и членове на постоянни парламентарни комисии. Депутатите гласуваха състава на комисиите по бюджет и финанси, по икономическа политика, по отбрана.

Икономическата комисия бе оглавена от депутата от ДПС Йордан Цонев, който в 38-то народно събрание бе председател на бюджетната комисия като член на СДС в управляващата тогава коалиция ОДС.

Зам.-председатели на комисията са Петър Кънев от Коалиция за България, Марина Костадинова от НДСВ и Димитър Йорданов от ОДС.

Комисията е с 26 народни представители - девет от Коалиция за България, шест от НДСВ, четирима от ДПС, двама от ОДС, двама от коалиция "Атака", двама от ДСБ и един от БНС.

От квотата на Коалиция за България са Атанас Папаризов, Борис Николов, Васил Антонов, Георги Анастасов, Жори Алексиев, Кирил Добрев, Петър Димитров, Петър Кънев и Стоян Витанов. От квотата на НДСВ са Лидия Шулева, Милен Велчев, Марина Дикова, Иван Иванов и Йордан Мирчев. От квотата на ДПС са Несрин Узун,

Митхат Метин и Юнал Тасим. От ОДС член е Ясен Попвасилев, от "Атака" - Митко Димитров и Георги Георгиев, от ДСБ Асен Агов и Нено Димов, и от БНС - Румен Ангелов.

Важната комисия по бюджет и финанси бе оглавена от депутата от левицата Петър Димитров. Негови заместници са Милен Велчев от НДСВ, Алиосман Имамов от ДПС и Мартин Димитров от ОДС.

Комисията е също от 26 члена. От тях 9 са от левицата, 6 - от НДСВ, 4 - от ДПС, по двама от ОДС, "Атака" и ДСБ и един от БНС.

Членове от Коалиция за България Георги Кадиев, Георги Анастасов, Добромир Гущеров, Йовко Йовков, Костадин Паскалев, Марко Мечев, Петър Кънев и Стоян Витанов. От НДСВ в комисията ще бъдат Мариана Костадинова, Теодора Дренска, Енчо Малев, Нина Чилова и Лидия Шулева, от ДПС - Йордан Цонев, Нахит Зия и Илкер Мустафов, от "Атака" - Павел Шопов и Владимир Кузов, от ОДС - Мария Капон, от ДСБ - Нено Димов и Веселин Методиев и от БНС - Николай Кънчев.

Депутатът от левицата Ангел Найденов е начело на комисията по отбрана. Заместниците му са Илко Димитров от НДСВ, Янко Янков от ДПС и Асен Агов от ДСБ.

Съставът й е от 18 народни представители – 6 от левицата, 4 от НДСВ, 3 от ДПС, по един от ОДС, "Атака", ДСБ, БНС и независим.

Членове на комисията от Коалиция за България са Атанас Мерджанов, Владимир Дамгов, Димитър Дъбов, Любомир Пантелеев, Пламен Ранчев. От НДСВ в нея ще бъдат Николай Свинаров, Владимир Дончев и Станимир Илчев, от ДПС - Касим Дал и Неджми Али, от коалиция "Атака" - Борислав Ноев, от ОДС - Марио Тагарински, от БНС - Красимир Каракачанов и независимия депутат Станчо Тодоров.


Copyright 1998-2018 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Строителството на капитализма (втория)"