Костов обяви създаването на партия
Cake Photo CaptionАвтор: Венелина Ангелова / дата: 28.02.2004 11:27

http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=137084


Костов прочете Възвание за силна България в обединена Европа

 Иван Костов обяви създаването на новата партия и посочи членовете на инициативния форум, който ще приеме правила за свикване на учредителното събрание, ще предложи име на партията, проект за устав и проект за политическа програма.

25 души са в състава на инициативния форум. Сред тях са депутатите Васил Паница, Димитър Камбуров, Евдокия Манева, Екатерина Михайлова, Стойчо Кацаров, Теодора Константинова и самият Костов.

В т. нар. гражданска квота са оперната певица Александрина Пендачанска, актьорът Йосиф Сърчаджиев, политологът Светослав Малинов и изпълнителният директор на фондация Демокрация Гроздан Караджов и др. Ако работим усърдно, учредителното събрание ще е през май, обяви още Костов.

Пред журналисти бившият премиер съобщи, че ще започва обиколка в страната.

По-рано, около 16.00 часа с викове "Искаме партия" и "Победа" между 3 и 4 хиляди души посрещнаха бившия премиер Иван Костов в сградата на ВИАС.

Българските граждани имат нужда от нова политическа формация, заяви в словото си Екатерина Михайлова при откриване на събранието.
Тук сме да чуем вашите гласове обърна се тя към множеството.
По думите й на конференцията на СДС, провела се преди седмица, не се е случило чудо. Каузата е тук при нас и затова смятам да остана в парламента, подчерта Михайлова.

Желаещите да се изкажат наистина са много, като в изказанията до момента се откроява призивът за нова партия.

Симпатизант подчерта, че новата формация ще е единствената опозиция на досегашното управление.
Друг заяви, че основната цел ще е да се спре рекомунизацията на България.
Трети посочи, че случващото се не е дирижирано събитие и това ще е политическа формация, създадена по гражданска инициатива.
В изказванията не бяха спестени и упреци към медиите, които били постлали червен килим на Симеон, за да дойде на власт.
Друг симпатизант пък призова да се сезира прокуратурата, защото президентът Първанов злоупотребявал с властта си и накарал спецслужбите да твърдят, че в петролния скандал не е замесена БСП.
В изказванията се чуха и многобройни критики към Раковска 134. Настоявам да получим нашия дял от доброто СДС, заяви син активист, а според друг Националната конференция превърнала СДС в СНС (Слуги на Надежда и Стоянов).

Създаването на новата дясна партия бе подготвено на среща с членове и симпатизанти на СДС в София, Пловдив, Русе и Варна.

Още не е ясно как ще се нарича новата формация - партия, съюз или движение, но се подчертава, че ще се различава от традиционните партии.
 
Още за създаването на партията на Костов.


Copyright 1998-2018  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Новини в буркани"