Източна Европа - България
 
  Полша няма намерение да променя безвизовия режим с България, съобщи на пресконференция в Шумен генералният консул на Република Полша във Варна Зенон Миколайчик.
Сегашното положение би трябвало да се запази и след приемането на Полша в Европейския съюз, добави дипломатът. Той призна обаче, че в бъдеще полските власти могат да искат от българските граждани да покажат при влизане в страната, че имат средства за престоя си там. Причина за това бил големият брой български граждани от ромски произход, които пребивават нелегално в Полша. Те подкопават авторитета на България, занимавайки се с проституция и измами, каза консулът.
в-к "Континент", бр.87/17.04.1998 г.                           рег. 17.04.1998 г.

 

Говорителят на полското външно министерство Павел Доброволски заяви вчера във Варшава, че Полша не възнамерява да въвежда визов режим за България, и така опроверга появилите се съобщения за това в българския печат. "Условията за влизане в страната ще се запазят", подчерта той. Това означава, че българите няма да се нуждаят от визи, но трябва да са в състояние да декларират по 50 долара за всеки ден престой в Полша.
в-к "Демокрация", бр.107/25.04.1998 г.                   рег. 25.04.1998 г.
 
 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"