Наука, култура, образование
   
Началникът на отдел в МОН Адриан Андреев съощи, че от есента ще заработят още 18 частни училища. Вече три от тях са получили разрешение от министерството. Най-високи са изискванията на просветниците към учебните планове и материалната база, с които новите училища трябва да разполагат. Преди да запишат децата си в частните училища, родителите трябва да се убедят, че училището е легитимно. Министерството не може да контролира таксите и затова не носи отговорност, ако родителите не са доволни от обучението там.
в-к "Дума" бр. 90/22.04.1998 г.                            рег. 22.04.1998 г.
 
 

Здравният министър доц. Петър Бояджиев заяви вчера, че новоприетите студенти медици на държавна поръчка за т.г. ще бъдат 150. За придобиване на магистърска степен те ще държат и писмен държавен изпит, общ за всички висши училища, което ще направи допломите на медиците признавани в Европа.
Деканът на Медицинския факултет в София проф. Иван Смилов каза, че ще се набляга повече на практическите умения, като сега студентите до обяд работят в клиниките, а след обяд са на лекции. Създадени били специалности обща медицина и спешна медицинска помощ.
в-к "Демокрация", бр. 108/26.04.1998 г.               рег. 26.04.1998 г.
 

 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"