Електроника
 

Линията била демонтирана от ДЗУ и изпратена за Молдова, придружена от служители на Икономическа полиция. Тя е била вкарана у нас на временен внос и документите й били подписани от представителя на приватизационен фонд "Мултигрупелит" в ДЗУ Кръстьо Янев. За да получи лиценз, собственикът трябвало да плати на държавата 300 хил. марки като гаранция.
Сега в ДЗУ работи само една лицензирана линия за компактдискове. Третата линия на ДЗУ е запечатана заради незавършилите съдебни спорове за собственост между "Унисон" и "Балканбанк".
в-к "Труд", бр. 106/22.04.1998 г.                           рег. 22.04.1998 г.
 
 

Загуба от 1,5 млрд. лв. отчита за миналата година ДЗУ-Стара Загора, стана ясно от отчета на дружеството, докладван пред съвета на директорите. Предприятието е спряло да обслужва и 57-те милиона долара задължения към бюджета и чужди банки.
Вероятно през тази седмица Министерството на промишлеността ще издаде на ДЗУ лиценз за производство на празни дискове CD-R, информираха запознати. Известно е, че предприятието разполага с технологична линия за тяхното производство.
Преди няколко дни стана ясно, че представителите на швейцарската фирма "Интерком" са разглобили и изнесли от завода най-голямата линия за производство на дискове.
Все още няма решение от социалното министерство за възлагане на проект за производство на енергоспестяващи лампи, на които разчита екипът на дружеството. Според оздравителната програма се очаква да бъдат съкратени 230 работници и специалисти. Ръководството вече е пристъпило към изпълнение на решението си, съобщи вчера източник от дружеството.
в-к "Континент", бр.94/27.04.1998 г.                       рег. 27.04.1998 г.

 

 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"