Частни корпорации
 

Шефът на "Мулти" спря кранчето на партиите

Шефът на Мултигруп Илия Павлов е подписал заповед, с която нарежда да се отказват всякакви искания за пряко или косвено финансиране на политическите партии и организации. Нареждането ще се сведе до всички поделения на корпорацията. Контролът по изпълнението му се възлага на главния счетоводител Емил Цветков. Политиците изобщо да не си правят труда да искат пари. Преди време в пресата се появиха съобщения, че "Мулти" е финансирала мероприятия на ДПС и Евролевицата.
в-к "Новинар", бр. 187/17.07.1998г.                              рег.17.07.1998г.
 "Мулти" влага до 40 млн. долара годишно у нас

"Мултигруп" е осигурила повече от 20 000 работни места за 10 години. От създаването си досега групировката е инвестирала средно годишно в страната между 20 и 40 млн. долара. Това заяви в предаването "На върха" по радио "Експрес" вицепрезидентът на "Мулти" Стоян Денчев. Според него, ако има подходящи условия, темпът на инвестициите може да нарасне с 20 на сто през следващата година.
в-к. "Труд", бр. 200/27.07.1998 г.                              рег. 27.07.1998г.
 Още за заповедта на Илия Павлов по "Свободна Европа"

"Да се откажат и да се отклоняват всички искания за пряко или косвено финансиране на политически партии и организации", гласи заповедта на Илия Павлов от 16 юли. Снощи по радио "Свободна Европа" шефът на групировката лично я огласи пред микрофона. Според него прекалено многото спекулации са го принудили да въведе подобно ограничение. Той не смята, че някой много ще бъде засегнат от финансовата мярка, "Мулти" отклонявала връзките си с партии, докато в държавата нямало ясен регламент за цивилизовано лобиране. "Ние пряко никога не сме давали пари на политици", каза Павлов, но добави, че ги е подпомагал чрез реклами в издания. Според осведомени сега "Мулти" дава финансово рамо на синия вестник "Стандарт".
в-к "24 часа" бр. 202/29.07.1998 г                           рег. 29.07.1998г.
 
 


Забележка: Хипервръзките към Справочника на личностите, организациите и събитията са маркирани само при първото им споменаване в екранната страница.

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"