Тенденции в развитието на националната икономика
по отрасли и дейности
Медицина, медицинско обслужване
 

Закриват 11 000 легла в окръжните болници

Миналата седмица завърши акредитацията на бившите окръжни болници след като 2 месеца комисия от МЗ оценяваше работата на здравните заведения и ги класираше по показатели за ефективност. Броят на съкратените легла няма да е еднакъв за всички болници. Например в градовете, където няма раждаемост, ще бъдат затворени целите родилни отделения. Орязването на болничния персонал ще започне през есента, когато поликлиниките се отделят от районните болници. От МВФ настоявали за съкращенията.
в-к "Труд", бр. 180/07.07.1998 г.                        рег. 07.07.1998 г.
 Председателят на СДС-Видин уволнил шефа на болницата в града

На пресконференция вчера във Видин директорът на ОРБ "Св.Петка" д-р Огнян Милев заяви, че неговият работодател, директорът на видинския Районен център по здравеопазване и председател на СДС-Видин- д-р Емил Лилов, го поканил да си подаде оставката. Въпреки че отчетът на болницата показва добри финансови резултати, постигнати под ръководството на настоящия й шеф. Зам.-шефът на РЦЗ д-р Владимир Вълчев, който представлява пред медиите шефа си д-р Лилов, заяви, че оставката на шефа на болницата била добре обмислена. Икономическият директор и завеждащият лекар пък казаха, че са готови да подадат оставки заедно със своя шеф д-р Милев.
Това била третата смяна на управленски пост във Видин, когато един син директор се подменял с друг такъв. Наскоро с вътрешна рокада бе подменен изпълнителният директор на "Видахим" Милчо Георгиев, според запознати, защото не бил съгласен с политиката на местното СДС.
в-к "Труд", бр. 180/07.07.1998 г.                        рег. 07.07.1998 г.
 
 


Забележка: Хипервръзките към Справочника на личностите, организациите и събитията са маркирани само при първото им споменаване в екранната страница.

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"