Тенденции в развитието на националната икономика
по отрасли и дейности
Електроника
 

Продават електронните заводи

Обявени са сроковете за подаване на оферти за три електронни завода - 75% от правешкия "Микропроцесорни системи", 48% от старозагорския ДЗУ, 23,6% от "Електроника"-София. Посредник в приватизацията на първите две предприятия е холандската "Роланд Бергер". Предложенията за тях се приемат до 1 септември, съобщава АП.
в-к "24 часа", бр. 177/04.07.1998 г.                   рег. 04.07.1998 г.
 Махат шефа на ДЗУ за пиратски дискове

Смяната на Митьо Трандев ще стане в началото на тази седмица, съобщиха източници от Стара Загора. Наскоро проведохме операция в ДЗУ и иззехме пиратските дискове, потвърди шефът на НСБОП Кирил Радев. Пиратките вече били пратени на междуведомствения съвет за лицензиране на производствато на компактдискове с предложение да бъде отнет лиценза на ДЗУ. Още по-строги мерки на контрол върху производството и търговията с компактдискове ще обсъжда кабинетът днес. Лицензи вече ще се искат и от производителите на матрици за производството на дисковете. При износ на дискове и матрици ще се иска и договор с крайния потребител. При внос пък търговците ще трябва да представят документ за краен получател. Той трябва да има и лиценз за производство на дискове. Сега у нас само ДЗУ Стара Загора, пловдивската "Пул Си Ди" и "Си Ем Си""-Велико Търново имат лиценз за производство на дискове.
в-к. "Стандарт" бр. 2073/05.07.1998г.                      рег 05.07.1998г.
 Производителите на стампери ще се лицензират

Производителите на стампери (носителите, които съдържат информация за производство на компактдискове) ще се лицензират по същия начин, по който получават лиценз и производителите на дискове, реши МС вчера. Лицензите ще се издават от министерството на Александър Божков. На всеки три месеца ще бъде проверяван регистъра на всеки производител за внос и износ. Фирмите, на които ще бъде отказан такъв лиценз, ще трябва да предадат произведените стампери на Министерството на промишлеността, което ще ги унищожи.
в-к "Континент", бр 160/14.07.1998г.                    рег.14.07.1998 г
 
 


Забележка: Хипервръзките към Справочника на личностите, организациите и събитията са маркирани само при първото им споменаване в екранната страница.

 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"