Тенденции в развитието на националната икономика
по отрасли и дейности
 
Комуникации
 

"Мобилтел" пуска апарати на лизинг

Това съобщи директорът на фирмата Владимир Грашнов, като добави, че услугата ще се предлага от октомври. Вчера бе открито ново представителство на единствения засега GSM-оператор у нас. Според прогнозите фирмата щяла да има около 70 хил. абонати до края на годината. Засега цените на телефонните разговори нямало да се повишават.
в-к "Пари", бр. 149/02.07.1998 г.                        рег. 02.07.1998 г.
 Скандал с "Инкомс телеком холдинг"-ЗСТ-Благоевград

Директорът на Завода за съобщителна техника /ЗСТ/ в Благоевград инж. Стефан Душев официално е подал оставка вчера, твърдейки, че столичната централа на холдинга искала да изземе $ 6 млн., придобити от производствената дейност на предприятието. Душков обвинява столичното ръководство в "експроприация" на финансовите средства. В началото на т.г. американо-швейцарска фирма е изкупила дълга на руската фирма "Машприборинторг" към ЗСТ и 51% от 12 млн. долара дълг повече от месец стоят в сметката на външнотърговската централа "Телеком" в Булбанк. Всички опити да бъдат прехвърлени по сметка на завода в Благоевград през този период остават неуспешни.
С решаване на проблема на завода се бил заел местният депутат от листата на ОДС Илиян Попов.
в-к "Континент", бр. 150/02.07.1998 г.                     рег. 02.07.1998 г.
 Смесени предприятия с участието на БТК

"Радиотелекомуникационна компания" /Мобиком/
Акционери : БТК-39%, Cable&Wireless/Великобритания/-49%, РЕС /България/-12%
Учредена - декември 1992 г.
Основни дейности: осигуряване на безжични телекомуникационни услуги, терефонни услуги, мобилни телефонни услуги и пейджинг системи, осигуряване на възможност за договаряне на допълнителни екстри върху услугите и продуктите спрямо всеки отделен случай.

"Бетком"
Акционери :БТК - 50,9%, GPT International-49,1%
Учредена - юли 1992 г.
Основни дейност : организация и управление на фонокартни телефонни услуги, както и осъществяване на други телекомуникационни проекти за комуникационни услуги.

"Спринт"/"Глобал уан"/ Бизнес Телекомуникейшън къмпани"
Акционери : БТК - 40%, Sprint-Bulgaria-USA (от февруари 1995 г. Global One, Bulgaria)-60%
Учредена - юли 1993 г.
Основни дейности - изграждане, управление и пренос на информация, осигуряване на допълнителни екстри върху услугите на местно и международно равнище, както и продажба на съответните системи за всеки сервиз.

"Булфон" - Българска телекомуникационна и информационна корпорация
Акционери - БТК - 32%, Intracom (Гърция) - 68%
Учредена - декември 1995 г.
Основни дейности - проектиране, проучване, инсталиране и управление на информационно-терлекомуникационни връзки, осигуряване на съответен сервиз, проектиране, производство и маркетинг на електронна и лектротехническа екипировка и софтуер за нови телекомуникационни и информационни системи.
в-к "Български бизнес", бр. 27/9-15.07.1998 г.           рег. 10.07.1998 г.
 


Забележка: Хипервръзките към Справочника на личностите, организациите и събитията са маркирани само при първото им споменаване в екранната страница.

 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"