Външни влияния върху политиката,
икономиката и обществения живот на България
 
Русия - България
 

Дават имоти на Русия в столицата

Столичният общински съвет щял да решава на заседание в понеделник да се даде старото руско посолство на ул. "Г.С.Раковски" за Дом на Москва. Училището на ул. "Св. Наум" в Лозенец, което от 43 г. е наето от руски дипломати, също ставало представителство на Москва.
в-к "Стандарт" бр .2076/09.07.1998 г.                        рег 09.07.1998 г.
 Строим цигарена фабрика в Москва

45 млн. долара ще струва построяването на руско-българска цигарена фабрика в Москва, съобщиха от "Булгартабак холдинг". В българското дружество е постъпила оферта за изграждане на тютютнев завод в руската столица. Срокът за възвръщане на инвестициите е около 3 години и 10 хил. тона цигари годишно ще произвежда фабриката. Ще се даде превес на най-търсените в Русия цигари "Родопи" "БТ и "Опал". Предвижда се половината от произведените цигари да бъдат в твърда опаковка, а останалите - в мека. Фабриката ще бъде оборудвана с италиански и германски машини и в нея ще работят около 700 души. Кметството на Москва ще участва в българо-руското дружество с апортна вноска.
в-к "Дума", бр 159/14.07.1998 г.                            рег. 14.07.1998 г.
  Забележка: Хипервръзките към Справочника на личностите, организациите и събитията са маркирани само при първото им споменаване в екранната страница.

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"