Тенденции в развитието на националната икономика
по отрасли и дейности
 
 Масмедии
 
 
Мъмрят Гарелов и Кеворкян
Медийният съвет разкритикува Гарелов, че в "Панорама" не разграничава ясно информационната, коментарната и публицистичната част. Обвиниха го, че излъчва рекламни клипове на фирмата "Астера", която била спонсор на предаването.

Медийният съвет има критики и към Кеворкян, защото авторите на "Всяка неделя" трябвало да огледат предаването си в светлината на изискванията на закона, според който политическите предавания не трябва да бъдат външни продукции. НСРТ недоволстват от факта, че играта в предаването - "Обади се и спечели", не посочвала броя на импулсите за минута, което противоречи на международния кодекс за лоялна реклама.
в-к. "24 часа" бр 147/04.06.1998 г                           рег. 04.06.1998 г.
 
 
БНТ отказва клип на "Хъшове"
Клипът "Франция, здравей!" на предаването "Хъшове" няма да се излъчва по време на световното първенство по футбол, въпреки че е предоставен безплатно. Това е продължение на сегашната политика на БНТ да дискриминира всичко наше, считат шоумените.
 в-к "24 часа", бр. 154/11.06.1998 г.                   рег. 11.06.1998 г.
 
 
Кабинетът искал да контролира частните медии, счита БСП
В декларация в парламента, по повод предстоящото гласуване на законопроекта за далекосъобщенията, БСП твърди, че след като е наложил цензура в БНР и БНТ, кабинетът искал да има политически контрол и над частните медии. В цяла Европа за радио- и тв честоти се давали лицензи, а не концесии, съобщават социалистите и твърдят, че Европейската комисия критикувала проекта. Премиерът отговори, че затова трябвало да има промени в конституцията, на което мнозинството било готово и се чакало мнението на КС по закона.
в-к "Труд", бр. 156/13.06.1998 г.                          рег. 13.06.1998 г.

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"