Тенденции в развитието на националната икономика
по отрасли и дейности

 

Електроника
 
 
 
В ДЗУ искат оставка на директорския борд
Бордът на директорите на ДЗУ ще обсъжда резултатите от последното тримесечие и ще приеме програма за ограничаване на нерентабилните производства, съобщи шефът на ДЗУ инж. Митьо Трандев. Междувременно работници, подкрепяни от КНСБ и КТ Подкрепа, искат оставката на съвета на директорите заради неизплатени заплати.
в-к "Пари" бр 125/04.06.1998 г                                   рег. 04.06.1998 г.
 
 
 
Работниците от ДЗУ протестират
Над 500 работници от ДЗУ-Стара Загора протестират за заплатите си. КТ "Подкрепа" и КНСБ предупредиха, че напрежението ескалира. Очаква се на заседание на борда на директорите на ДЗУ да се обсъдят проблемите.
 в-к "Сега" бр 126/04.06.1998 г                                   рег. 04.06.1998 г.
 
 
ДЗУ ще бъде ликвидиран?
До седмица щяла да бъде готова програмата за ограничаване на нерентабилните производства в ДЗУ, съобщава БТА, но МВФ настоявал дружеството да бъде ликвидирано. "Ем Джи Елит холдинг", който държи 31,15% от завода, се ангажира с намиране на нови поръчки и нивестиции. Изп. директор Митьо Трендев заяви, че е притеснен от забавянето на старта на приватизацията на ДЗУ от страна на АП. Така се увеличавали дълговете на дружеството и се вървяло към ликвидация. Меморандумът, изготвен от Роланд Бергер, бил готов още на 10 април. ДЗУ има дългове от $ 50 млн. към Булбанк, зунковият дълг е $ 7 млн. Взет кредит има и от виенската "Централ вексел унд кредит банк". Вчера работниците се събраха за втори път на митинг пред завода. Заплатите не са изплащани от февруари.
в-к "Пари", бр. 126/05.06.1998 г.                            рег. 05.06.1998 г.
 
 
Предлагат смяна на шефовете на ДЗУ
Депутатът от ОДС и председател на Регионалното ръководство на СДС в Стара Загора д-р Ваньо Цонев се солидаризира с искането на КНСБ и КТ "Подкрепа" в ДЗУ за смяна на ръководството на фирмата. На 3 юни двата синдиката подписаха декларация, в която се настоява за изплащане на дължимите за заплати суми и да не се допуска ликвидация на предприятието. Г-н Цонев смята, че ръководството не е направило всичко необходимо за стабилизацията на ДЗУ, дружеството има огромни дългове и липсва програма за излизане от кризата. На 18 юли предстои общо събрание на акционерите на фирмата. На него ще се решава съдбата на сегашния изпълнителен директор Митьо Трендев и неговите заместници.
в-к "Демокрация", бр. 150/09.06.1998 г.               рег. 09.06.1998 г.
 

 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"