Външни интереси
 
Коментари за обстановката в страната
 
 
"Мерил Линч": Перспективата за страната ви е умерено позитивна
Авторитетната агенция "Мерил Линч" прави извод, че основното развитие на България продължава да е позитивно. Българските книжа по българския дълг остават с най-високата цена сред развиващите се пазари -9.5%. На този благоприятен фон "Мерил Линч" отбелязва и забавянето в известна степен на структурната реформа, която изостава от графика на кабинета. Агенцията предрича, че по отношение на тригодишното споразумение с МВФ не съществуват сериозни проблеми между партньорите. В очите на държателите на брейди книжа България продължава да изглежда като сигурна страна, най-малко за една или две години.
в-к "Демокрация" бр. 143/2.06.1998 г.                      рег. 2.06.1998 г.
 
 
"Файнаншъл таймс": "Вие сте с най-положително развитие на Балканите"
На шест страници вестникът прави специално проучване на различни аспекти на икономиката на Гърция и Югоизточна Европа. На общия смесен фон, се казва в него, България се проявява като страна, която показва положително развитие през последните 18 месеца. Подчертава се решимостта на българското правителство да отговори на условията не само за членство в евросъюза, но и да изпълни критериите от Маастрихт за включване в единната европейска валута.
в-к "Демокрация" бр. 143/02.06.1998 г.                      рег. 02.06.1998 г.
 
 
Холбрук отписа България от ЕС
България е много далеч от членство в ЕС, заяви американският спецпратеник за Кипър Ричард Холбрук пред в. "Лос Анжелос таймс" вчера. Според него ЕС обижда турците, изоставяйки ги извън процеса на разширяване, за сметка на страни като България и Словакия, които са много далеч от членство. Преди дни Холбрук пророкува, че България ще грабне парче от Македония.
в-к "Стандарт", бр. 2046/09.06.1998 г.               рег. 09.06.1998 г.
 
 
АФП твърди, че радиационният фон бил повишен стократно над България
Повишена концентрация на Цезий-137 е била измерена вчера над Франция, Швейцария, Италия и Германия, предадоха информационните агенции по света. Шефът на КИАЕМЦ Георги Кашчиев потвърди новината. На някои места съдържанието на изотопа било над 2000 пъти по-високо от обичайното. Радиационната обстановка у нас била нормална и не били верни твърденията на АФП за стократно увеличение на радиационния фон над България, Чехия и Гърция, твърдят специалистите у нас.
в-к "Демокрация", бр. 154/13.06.1998 г.                     рег. 13.06.1998 г.

 

 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"