Външни влияния върху политиката,
икономиката и обществения живот на България
 

Чужди неправителствени организации
 
 
Джордж Сорос инвестира в компютърна фирма у нас

 Вицепремиерът Божков съобщи факта и обясни, че фирмата щяла да създава програми за пресмятане на валутите на страните от ЕС, които ще влязат в еврото. От наша страна ще участва БТК.
 Фирмата ще се намира в София и ще представлява индустриален парк за програмни продукти. Новото дружество ще получи терен и сграда от БАН, допълни вицепремиерът, който бе на заседанието на съвместния икономически комитет "България-САЩ" в Сан Франциско. Джордж Сорос за първи път щял да инвестира у нас, допълни той. Смесената фирма ще се занимава и с проблема "Компютър 2000", при който машините няма да правят разлика между 1900г. и 2000 г. с настъпването на новия век.
 в-к "Стандарт", бр. 2038/01.06.1998 г.                рег. 01.06.1998 г.
 
 
 
Още по темата

 В България ще заработят един или два големи технологични парка. Правителството ще изработи документ, позволяващ функционирането им, без да се правят сериозни нормативни промени. Тези възможности проучи вицепремиерът Божков при посещението си в САЩ. Предстои създаването на пилотен проект "Рила" на територията на БАН с миноритарно участие на БТК, но в напреднала фаза на приватизация, сделката трябва да се съгласува с приватизационния агент "Дойче Морган Гренфел". Предприятието ще бъде за софтуерни продукти и ще акцентира на решаването на проблема "Година 2000". Преди време специалисти от БАН обявиха, че имат решение на проблема, "оценен" на 600 млрд. марки.
 Според шефа на "Интернешънъл дейта груп" Патрик МакГървън България има голям шанс да привлече големи инвестиции от мултинационалните производители на информационни технологии и досега компанията е инвестирала в смесеното си дружество IDG Техника 500 000 долара.
 в-к "Български бизнес", бр. 22/04-10.06.1998 г.            рег. 05.06.1998 г.


 

Copyright 1998-2012 ®  OMDA Ltd. Всички права запазени

Обратно към "Анализи"